Šport > Nogomet
6922 ogledov

Reprezentanco popeljal na Euro 2024, nato odstopil

Češka nogometna reprezentanca Profimedia
Češki selektor kljub vozovnici za Euro 2024 odstopil.

Češki trener Jaroslav Šilhavy je kmalu po sinočnji uvrstitvi Češke na nogometno evropsko prvenstvo v Nemčiji odstopil z mesta selektorja češke reprezentance. "Čeprav smo zdaj vsi zadovoljni in veseli, smo se z zvezo že pred odločilno tekmo zmenili, da ne bomo nadaljevali sodelovanja," je v imenu trenerske ekipe za češko televizijo dejal 62-letnik.

Kot je dodal Šilhavy, je bil pritisk "ogromen" in je znatno prispeval k odločitvi.

Češka si je s ponedeljkovo domačo zmago s 3:0 proti Moldaviji zagotovila drugo mesto v kvalifikacijski skupini E in s tem neposredno pravico do nastopa na euru. Šilhavy je ekipo na zadnjem EP leta 2021 popeljal do četrtfinala, a je bil nedavno tarča kritik zaradi nekaj slabših predstav v kvalifikacijah.

Afera nočni klub

Šilhavy je bil češki selektor od leta 2018, pogodba z zvezo pa mu poteče konec meseca. Pred odločilno tekmo je selektor iz reprezentance izključil Jakuba Brabca, Jana Kuchto in Vladimirja Coufala, ker so konec tedna v nasprotju z internimi pravili obiskali nočni klub v Olomoucu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.