Šport > Nogomet
22 ogledov

Nesrečni Rodriguez nova angleška žrtev

Foy Rodriguez Lambert Fonte Lovren Manchester City Southampton Premier League An Reuters
Napadalec Southamptona in angleški reprezentant Jay Rodriguez, ki je bil resen kandidat za odhod na svetovno prvenstvo v Brazilijo, je zaradi poškodbe kolena že končal sezono in bo odsoten okrog pol leta.

Uresničile so se bojazni navijačev Southamptona in privržencev angleške reprezentance – vzhajajoči zvezdnik otoškega nogometa, 24-letni napadalec Jay Rodriguez, bo tako kot nekdanji Southamptonov nogometaš Theo Walcott (Arsenal) svetovno prvenstvo v Braziliji spremljal po televiziji, potem ko so iz kluba potrdili, da je na zadnji ligaški tekmi utrpel hujšo poškodbo kolena.

"Southampton FC lahko potrdi, da so po poškodbi na sobotni tekmi proti Manchester Cityju Jayu Rodriguezu diagnosticirali strgane kolenske vezi. To ga bo iz pogona oddaljilo za šest mesecev, in to žal tudi pomeni, da ne bo na voljo angleški nogometni reprezentanci pred poletnim svetovnim prvenstvom v Braziliji," so sporočili z južne angleške obale.

Razočaran, a odločen

Rodriguez je v letošnji sezoni Premier League do poškodbe na tekmi z Manchester Cityjem zabil 15 zadetkov in s "svetniki" predstavljal eno od najprijetnejših presenečenj letošnje sezone. Selektor Roy Hodgson je lahko s tribun stadiona Etihad le nemočno spremljal, kako so mladega napadalca na nosilih odnesli z zelenice.

Na vpoklic še naprej upata tudi njegova soigralca, soigralec v napadu Rickie Lambert in levi bočni branilec Luke Shaw, medtem ko vezist Adam Lallana po fantastičnih predstavah le po čudežu (ali v primeru morebitne poškodbe) ne bo igral v prvi postavi "treh levov".

"Jay je seveda razočaran, toda odločen, da se vrne in spet zaigra za svetnike, takoj ko bo to mogoče," je sporočil direktor Southamptona Les Reed. "Jay nas je prosil, da prenesemo njegove zahvale vsem, ki so pokazali svojo skrb in prenesli simpatije v tem obdobju 48 ur po poškodbi. Vsi v klubu zdaj Jayu želimo vse najboljše in podpirali ga bomo, skupaj z njegovo družino, da bi zagotovili, da bo reprezentančna kariera v prihodnosti igrala veliko vlogo v njegovi karieri."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.