Šport > Nogomet
18 ogledov

Netopirje bo iz jame popeljal Valverde

Valverde Metalist Harkiv Harkov Olympiacos Olympiakos Evropska liga EPA
Španski nogometni prvoligaš Valencia je po odstrelu trenerja Mauricia Pellegrina v ponedeljek uradno sporočil ime njegovega naslednika. Nekdanjega soigralca Zlatka Zahoviča bo na Mestalli zamenjal Ernesto Valverde, ki je bil po odhodu Josepa Guardiole iz Barcelone tudi eden izmed kandidatov za službo na Camp Nouu.

Ernesto Valverde bo do 30. junija 2013 vodil Valencio, je v izjavi za javnost zapisal španski prvoligaš. Valverde, ki je nazadnje vodil Olympiacos, bo nasledil odstavljenega Mauricia Pellegrina, s katerim se je klub konec tedna razšel po visokem porazu proti Realu Sociedadu.

Španskega trenerja, ki je poleg Olympiacosa vodil Athletic Bilbao, Espanyol in Villarreal, so pred meseci omenjali tudi v kombinacijah s prostim mestom trenerja Barcelone, ko je klop Kataloncev zapustil Josep Guardiola, a so se pri Blaugrani nato odločili za Tita Vilanovo.

Valverde je svojo trenersko kariero profesionalno začel pri Athleticu v sezoni 2003/04, ko se je z baskovsko ekipo uvrstil v pokal Uefa in prišel do polfinala španskega pokala. Potem je podpisal za Espanyol, s katerim je v sezoni 2006/07 prišel do finala pokala Uefa, ki ga je izgubil proti Sevilli po streljanju enajstmetrovk.

V sredo še na tribuni

Pri Olympiacosu je med svojim dvakratnim službovanjem osvojil tri naslove prvaka, zadnjega prav v lanski sezoni, ko je zmagi v prvenstvu dodal drugi pokalni naslov v Grčiji.

Valencia je po 14 kolih na dvanajstem mestu španskega prvenstva, pod vodstvom Pellegrina pa si je kolo pred koncem Lige prvakov že zagotovila igranje v osmini finala tega najelitnejšega evropskega tekmovanja. Valverde bo sredino tekmo "netopirjev", ki gostujejo v Lillu, spremljal s tribune.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.