Šport > Nogomet
30 ogledov

Neučinkoviti Maribor, pokal v Domžale

superpokal domžale maribor 2011
1/24
Gregor Katič
Juninho in Ivan Knezović sta zadela za Domžale in v 51. minuti so Domžale vodile z 2:0. V nadaljevanju je bil Maribor mnogo boljši nasprotnik, a tepla jih je neučinkovitost. Le Agim Ibraimi je zadel evrogol in tako je prvi pokal nove sezone odšel v Domžale (1:2).

Slovenski superpokal, ki je odprl novo nogometno sezono, se je začel nekaj ur pred prvim sodnikovim živžgom, ko je iz Maribora prišla naslednja vest: "Marcos Tavares ne bo nadaljeval kariere na Kitajskem. Maribor vstopa v uvod nove tekmovalne sezone v isti zasedbi, kapetan je že na seznamu kandidatov za nocojšnjo tekmo superpokala proti Domžalam."

Brazilec Marcos Tavares je tekmo za prvo lovoriko nove sezone v Ljudskem vrtu sicer začel na klopi za rezervne igralce, pa bi bilo morda bolje, da bi igral od prve minute, saj njegovi soigralci niso in niso mogli zadeti. "Hočemo Tavaresa," so sredi prvega polčas začeli vzklikati štajerski navijači, ki se jih je zbralo 2.250. V tekmo so odločneje krenili Domžalčani in povedli že v deveti minuti. Florent Aziri je podal predložek v kazenski prostor, kjer je vratar Marko Pridigar skočil iz gola za žogo, a jo slabo odbil le kak meter stran. Dobil jo je Juninho in neubranljivo streljal v mariborski gol. V nadaljevanju so bili domači sicer več pri žogi, a tepla jih je neučinkovitost: Dejan Mezga in Agim Ibraimi sta zapravila vrsto polpriložnosti, večinoma je šlo za strele mimo gola vratarja Nejca Vidmarja. Domžalčani so do odmora tako znali zadržati prednost, saj so stopili na žogo in dominirali na sredini igrišča, predvsem Juninho.

Po odmoru je Darko Milanič v igro poslal Tavaresa in igra Maribora se je takoj razživela. Bili so vse bolj nevarni, a prvi gol drugega polčasa so dali gostje. Prosti strel je izvajal Tadej Apatič. Mariborčani so v kazenskem prostoru slabo skočili, žogo je z glavo zadel Ivan Knezović in premagal znova nerodnega vratarja Pridigarja. Sledilo je obleganje vratarja Vidmarja, gol je visel v zraku in se zgodil v 59. minuti. Agim Ibraimi je z 20 metrov poslal pravo bombo, kar je bilo neubranljivo (1:2). V nadaljevanju smo gledali predvsem Maribor, priložnosti jim ni manjkalo, a neučinkovitost se je le stopnjevala. Ob koncu so bili vse bolj živčni, trener Milanič in Zlatko Zahovič pa na nogah, še posebej po sporni situaciji v 82. minuti. Tavares je bil v nevarni akciji, a ga je Vidmar podrl v kazenskem prostoru. Sodnik ni pokazal ničesar in bilo je prav, kot je pokazal počasni posnetek. Pravzaprav je obležal Vidmar s poškodbo noge. Moral je stisniti zobe, saj Domžale niso imele več menjav. Do konca je bila igra vse bolj raztresena. V 93. minuti pa je le malo manjkalo in bilo bi 3:1, ko je strel Juninha ustavila prečka.


Tako so sedmi superpokal Slovenije dobili Domžalčani, zanje je to drugi (so prva ekipa, ki ga je osvojila drugič). Darko Milanič je po tekmi povedal: "Čestitam Domžalam za zmago. Sami smo v prvem polčasu pokazali veliko premalo, nasprotnik je z zadetkom po naši napaki dobil veliko motivacije in se še bolj potegnil nazaj ter nas ogrožal le iz protinapadov. Sami smo igrali precej bolje v drugem polčasu, ko so Domžalam pošle moči, bili smo bolj nevarni, imeli priložnosti in iz ene tudi zadeli. Čeprav smo na nasprotnika nato vršili pritisk, je bilo v naši igri vseeno nekaj pomanjkljivosti." Trener Darko Brijukov pa je strnil naslednje misli: "Vsi smo veseli, da smo zmagali v Mariboru na njihovem igrišču, saj zna le Maribor na stadion pripeljati takšno občinstvo. Mislim, da smo zmagali zasluženo, čeprav nismo pokazali niti blizu vsega kar lahko. Imeli smo dve lepi priložnosti, ko smo bili sami ena na ena z vratarjem, ki smo jih izkoristili."

Superpokal, Maribor:

Maribor : Domžale 1:2
Ibraimi (59); Juninho (9), Knezović (51)

Komentarjev 5
  • Katja Lovšar 18:47 10.julij 2011.

    Bravo Albert se čiist strinjam s tabo. !!

  • albert 12:43 09.julij 2011.

    Če Mariborir izgubi so krivi sodniki pa Olimpija pa vreme pa krv teren nikoli pa ni slaba igra Maribora! Zahović je prepotenten in za mene sicer dober igralec za naše razmere v tujini pa neki Porto ali Olimpiakos nista ne ...prikaži več vem kaj! Brez Tavaresa Maribor nikdar ne bi bil prvak! Bravo Domžale!

  • Katja Lovšar 08:51 09.julij 2011.

    Bravo Domžale (; Kar tako naprej !!!!!!