Šport > Nogomet
17 ogledov

Neuer ima dovolj

Manuel Neuer spada med najboljše evropske vratarje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nemški reprezentančni vratar Manuel Neuer ni podaljšal pogodbe in po dvajsetih letih zapušča Schalke. Kakšna bo njegova prihodnost, bi lahko bilo znano že v sredo popoldne.

Nemški podprvak Schalke 04 si je na vse pretege prizadeval podaljšati pogodbo s 25-letnim vratarjem nemške izbrane vrste, a mu to ni uspelo. Manuel Neuer bo 30. junija 2012 prost igralec, kar pomeni, da bo po vsej verjetnosti po tej sezoni zapustil Nemčijo, saj bi Schalke z njegovo prodajo mastno zaslužil.

Vodilni možje kluba so za sredo popoldne sklicali novinarsko konferenco, kjer bi lahko obelodanili prihodnost svojega čuvaja mrež. Že dlje časa je znano, da si Neuerja želi Bayern, prav tako je na seznamu želja Sira Alexa Fergusona, ki išče naslednika legendarnega Edwina van der Sarja. A Neuer doslej ni želel ničesar komentirati. "Odločitve o odhodu nisem sprejel pod nikogaršnjim vplivom. Prav tako moj odhod ni povezan s spremembo na trenerski klopi. Ob tej priložnosti bi se zahvalil edinstvenim navijačem Schalkeja. Po 20 letih v klubu bi želel raziskati še druge priložnosti," je pred druženjem z novinarji dejal Neuer.

Prvi vratar nemške reprezentance je prve nogometne korake naredil prav v Gelsenkirchnu in v klubu ostal vse do danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.