Šport > Nogomet
19 ogledov

Neuer uradno na Bavarskem

Manuel Neuer branil kot nor Žurnal24 main
Kar je bilo jasno že dalj časa, je zdaj postalo tudi uradno. Odlični nemški vratar Manuel Neuer bo kariero nadaljeval pri Bayernu iz Münchna. Na Bavarsko se seli tudi Rafinha.

Nemški nogometni prvoligaš Bayern München je v sredo sklenil sodelovanje z dvema novima odmevnima okrepitvama. V bavarsko prestolnico se je iz Schalkeja preselil vratar nemške reprezentance Manuel Neuer, ki je podpisal petletno pogodbo, nova okrepitev Bavarcev pa bo naslednja tri leta tudi Brazilec Rafinha, ki se v München seli iz Genove.

Petindvajsetletni vratar Neuer je že aprila izrazil željo po odhodu iz Gelsenkirchna, saj je dejal, da s Schalkejem pogodbe, ki bi mu potekla junija 2012, ne bo podaljšal. Že vse od takrat so se pojavljale govorice, da se bo pridružil Bayernu, in v sredo so iz njegovega kluba govorice tudi potrdili.

Za zdaj še ni natančno znano, koliko bodo pri bavarskem klubu odšteli za vratarja, a mediji ocenjujejo, da gre za okoli 18 milijonov evrov ter dodatnih sedem milijonov evrov bonusa, ki so vezani na prihodnje uspehe Bayerna. Pri Schalkeju naj bi Neuerja zamenjali z vratarjem Eintrachta Frankfurta, Ralfom Fährmannom.

Bayern pa je v sredo sklenil sodelovanje tudi z nekdanjim branilcem Schalkeja, ki je nazadnje igral ta italijansko Genoo, 25-letnim Brazilcem Rafinho. Nogometaš, ki je zbral tudi en nastop za izbrano vrsto, je za Schalke odigral več kot 150 tekem, preden se je preselil na Apeninski polotok. Zdaj se tako spet vrača v bundesligaško druščino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.