Šport > Nogomet
17 ogledov

Neumnost izničila Kamplovo mojstrovino

(CSKA Moscow - Bayer Leverkusen)
1/16
EPA
Bayer Leverkusen je na moskovskem stadionu igral neodločeno s CSKA Moskvo (1:1). Slovenski reprezentant Kevin Kampl je prispeval podajo. Borussia Dortmund je doma visoko premagala Legio iz Varšave (8:4). Benjamin Verbič je s Kobenhavnom iztržil točko (0:0).

Bayer Leverkusen je v Moskvi lovil napredovanje v naslednji krog tekmovanja, vendar bo moral na to še nekoliko počakati. Farmacevti so povedli v 16. minuti srečanja, ko je natančno podajo Kevina Kampla v zadetek pretvoril Kevin Volland.

CSKA, ki po petih tekmah še vedno nima zmage, si je točko priigral v 76. minuti, ko so imeli domači po nepotrebnem prekršku Benjamina Henrichsa na voljo najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel Bibras Natkho.

Kampl potrdil fantastično formo

Bayer je začel spodbudno in si v tretji minuti priigral udarec iz kota, vendar Calhan Calhanoglu na prvi vratnici ni našel Jonathana Taha. Domači so prvič nase opozorili v peti minuti, ko je v hiter protinapad krenil Fjodor Chalov in podal do Aleksandra Golovina, ki se je znašel sam pred gostujočim vratarjem, a žogo potisnil predaleč naprej in končala je v naročju Bernda Lena.

Vratar Bayerja je nekaj minut kasneje posredoval ob strelu Golovina, na drugi strani pa je podajo ob golu sprejel Calhanoglu in za las zgrešil mimo daljše vratnice. 

(CSKA Moscow - Bayer Leverkusen) | Avtor: EPA EPA
V 16. minuti so farmacevti povedli. Calhanoglu je izvedel prosti strel in se odločil za podajo odkritemu Kamplu. Slovenski vezist se je izkazal z natančnim predložkom v sredino, kjer je žogo sprejel Kevin Volland in zadel iz neposredne bližine. CSKA je tako prejel zadetek še na 27. zaporedni tekmi Lige prvakov. Leverkusen je v naslednjih minutah zagospodaril na zelenici. Po strelu Chicharita je moral posredovati izkušeni Igor Akinfeev, vratar domače ekipe pa se je izkazal tudi ob poskusu Benjamina Henrichsa.

Moskovčani bi lahko izenačili v 30. minuti  Z dvojno podajo na desnem robu kazenskega prostora sta domače na noge dvignila Georgi Milanov in Mario Fernandes, preden je iz obrata z volejem čez prečko meril Alan Dzagoev. Akinfeev je po nepotrebnem izletu iz vrat storil prekršek in prejel rumeni karton. Po prostem strelu je v polno zadel Calhanoglu, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Drugi polčas v znamenju CSKA

Rusi so drugi polčas začeli odločneje, a so jih nogometaši Bayerja dobro zadrževali na nevtralnem terenu.  CSKA je v 52. minuti po gneči v kazenskem prostoru zatresel mrežo gostujočga vratarja, vendar je glavni sodnik pred tem dosodil prekršek nad Tahom.

(CSKA Moscow - Bayer Leverkusen) | Avtor: Profimedias Profimedias
Kampl se je izkazal z nekaj dobrimi posredovanji v obrambi, potem ko je svoje napadalne naloge z odliko opravil že v prvem polčasu. Dzagoev je v 58. minuti poskusil z razdalje, brez težav pa je razčistil Charles Aranguiz.

Bayer je imel ogromno sreče v 69. minuti. Po podaji iz kota je do žoge prišel Golovin in jo poslal med nogami vratarja Lena, ta pa je planil za okroglim usnjem in ga pokril pred golovo črto. Dvoma o tem, da žoga ni prečkala črte, ni bilo. Rusi so stopnjevali pritsk in poželi sadove v 75. minuti. Devetnajstletni Henrichs je znotraj kazenskega prostora storil nespameten prekršek nad Fernandesom, z bele točke pa je s strelom v spodnji levi kot izenačil Bibras Nathko.

Že v naslednjem napadu je zaradi nepotrebne jezne reakcije porumenel Kampl. CSKA je pritiskal za zmagoviti zadetek, medtem ko je Bayer po prejetem golu deloval povsem zmedeno. Ko je že kazalo, da se je jeziček prevesil na stran domačih, je Volland stresel levo vratnico. V 90. minuti je z igrišča odšel Kampl. Pritisk domačih v zadnjih trenutkih srečanja ni obrodil sadov in ostalo je pri delitvi točk.

Rekordna predstava Borussie

V skupini F je Borussia v rekordni tekmi z 8:4 (doslej je bila rekordna med Monacom in Deportivom La Coruno 8:3 iz leta 2003) odpravila varšavsko Legio. Marco Reus je dosegel tri zadetke in podajo za zmagovalce in vodilne v skupini, Shinji Kagawa pa dva. Izkazal se je tudi Ousmane Dembele z golom in tremi podajami. Pri gostih, zadnjih v skupini, je Švicar Aleksandar Prijović dosegel dva gola. V skupini vodi Real Madrid, ki je z 2:1 slavil v Lizboni proti Sportingu. Raphael Varane in Karim Benzema (zadel je v 87. minuti) sta bila uspešna za Špance, Adrien Silva pa za Portugalce, ki so tekmo končali z igralcem manj.

Liga prvakov, 5. krog:

Skupina E

CSKA Moskva - Bayer Leverkusen 1:1 (0:1)
Natkho 76./11m; Volland 16.
Kampl je igral do 90. minute in prispeval podajo

Monaco - Tottenham 2:1 (0:0)
Sidibe 48., Lemar 53.; Kane 52./11m

LESTVICA:
1. Monaco 11
2. Bayer Leverkusen 7 
3. Tottenham 4
4. CSKA Moskva 3 

Skupina F

Borussia Dortmund - Legia Varšava 8:4 (5:2)
Kagawa 17. 18., Sahin 20., Dembele 29., Reus 32., 52., 90., Passlack 81.; Prijović 10., 24., Kucharczyk 57., Nikolić 83.

Sporting CP - Real Madrid 1:2 (0:1)
Silva 80./11m; Varane 29., Benzema 87.

LESTVICA:
1. Borussia Dortmund 13
2. Real Madrid 11
3. Sporting 3
4. Legia Warszawa 1


Skupina G

Kobenhavn - Porto 0:0 (0:0)
Verbič je igral celo tekmo.

Leicester City - Club Brugge 2:1 (2:0)
Okazaki 5., Mahrez 30./11m; Izquierdo 52.

LESTVICA:
1. Leicester City 13
2. FC Porto 8
3. FC Koebenhavn 6
4. Club Brugge 0

Skupina H

Dinamo Zagreb - Lyon 0:1 (0:0)
Lacazette 72.
Stojanović ni igral.

Sevilla - Juventus 1:3 (1:1)
Pareja 9.; Marchisio 45., Bonucci 84., Mandžukić 90.

LESTVICA:
1. Juventus 11
2. Sevilla 10
3. Lyon 7
4. Dinamo Zagreb 0

Komentarjev 1
  • ac-dc 20:47 22.november 2016.

    Bivši reprezentant je v fantastični formi.