Šport > Nogomet
23 ogledov

Neuradno: Srbiji grozi celo izključitev!

1/31
Žurnal24 main
Sinočnje divjanje srbskih huliganov v Genovi pred in med odpadlo nogometno tekmo kvalifikacij za EP 2010 med Italijo in Srbijo bo še dolgo burilo duhove. Srbiji grozi celo izključitev!

Naši viri iz Srbije so nam sporočili, da obstaja velika verjetnost, da bodo Srbijo celo izključili iz kvalifikacij za EP 2012. Končna usoda Srbije naj bi bila po nam znanih informacijah znana 28. oktobra.

Dvomim, da bi se pri Uefi odločili za tako strogo kazen, kot je izključitev. Bolj verjetno je, da bodo tekmo registrirali s 3:0 v korist Italije, Srbiji pa naložili še dodatno kazen. Vemo pa, da ima Srbija grehe že iz preteklosti. Da bi izključili kakšno reprezentanco iz kvalifikacij se sam ne spomnim, je pa izključitev pred nekaj leti doletela beograjski Partizan.
Dane Jošt, delegat Uefe

Neuradni viri iz Italije pa navajajo, da bo tekma po vsej verjetnosti registrirana s 3:0 v korist Italije, Srbi pa bodo morali naslednjih pet reprezentančnih tekem odigrati pred praznimi tribunami. Srbski huligani, ki so razgrajali v Genovi in na avtobusu grozili tudi srbskim reprezentantom, so tako naredili medvedjo uslugo svojim nogometašem, ki so psihično potolčeni in brez upanja, da bi se še uvrstili na EP 2012. Če bo tekma registrirana s 3:0, bodo posledično Italijanom olajšali delo v skupini C, kjer ima Slovenija trenutno s tekmo več skupaj z Italijo na prvem mestu po sedem točk.

Srbijo po vsej verjetnosti čakajo tudi visoke denarne kazni, v pravilniku Uefe pa je navedena celo možnost, da Srbijo izključijo iz tekmovanja. V uradnem pravilniku Uefe piše, da so nogometne zveze in klubi odgovorni za vedenje svojih navijačev, igralcev, uradnih in vseh drugih oseb, ki so povezane z zvezo. Nadalje piše, da mora domači organizator zagotoviti varnost in red na stadionu in okoli njega, pred tekmo in po njej. V nasprotnem primeru lahko doleti kazen tudi organizatorja tekme.

Tu se postavlja vprašanje, kako so lahko zamaskirani srbski huligani, ki so že pred tekmo povzročali incidente, na stadion prinesli klešče, nože, žage, vso pirotehniko in druge nevarne predmete. "Ne bomo prosili za nič. Vse prepuščamo Uefi, da odloči po svoje," je takoj po tekmi dejal podpredsednik italijanske nogometne zveze in nekdanji reprezentant Demetrio Albertini.

Vse žaljive komentarje ali take z grdimi besedami in take, ki nimajo povezave z vsebino članka smo in bomo izbrisali. V komentarjih ohranite nivo kulture.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.