Šport > Nogomet
27 ogledov

Neustavljiv! 45 golov na 39 tekmah

Žurnal24 main
Ko je bil Lionel Messi izbran za nogometaša leta 2010, je bilo kar nekaj polemik. A mali Argentinec zdaj dokazuje, da si naziv še kako zasluži. Na 39 tekmah letošnje sezone je dal že neverjetnih 45 golov.

Medtem ko se v Angliji jezijo nad sodnikom, selektor Fabio Capello pa trdi, da je Gareth Bale najboljši nogometaš na svetu, pa v Španiji spet slavijo Lionela Messija. Že mogoče, da je imel tudi že boljše tekme, a v torek je na Nou Campu dosegel dva gola (tisti prvi je bil prava čarovnija) in tako poglavitno pripomogel k uvrstitvi prek Arsenala v četrtfinale Lige prvakov. Čeprav ne gre za tipičnega napadalca in pogosto igra bolj v vezni liniji kot v konici napada, pa je njegova statistika golov v tej sezoni naravnost neverjetna.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Neustavljivi Messi," z velikimi črkami piše v časniku Marca, potem ko ima argentinski čudežni deček po sinočnjih dveh zadetkih zdaj že 45 golov na dosedanjih 39 tekmah te sezone. V španski Primeri je dal na 23 tekmah 27 golov, v Ligi prvakov osem na osmih tekmah, sedem jih je zabil na šestih tekmah kraljevega pokala in še tri na super pokalu Španije. To pa še ni vse: s 15 podajami za zadetek je tudi najboljši podajalec letošnje Primere, z osmimi goli v Ligi prvakov pa je postal najboljši neevropski strelec tega tekmovanja.

Z zadnjima dvema goloma je zdaj Leo sam na vrhu seznama najboljših strelcev Barcelone na evropskih tekmah. Dal jih je že 33, s čimer je dva zadetka pred Rivaldom, Luis Enrique in Evaristo pa sta jih dala vsak po 27. Da bi bil dosežek še bolj poseben, je treba izpostaviti, da bo Argentinec letos star šele 24 let in bo za Barcelono gotovo zabil še več ducatov evropskih golov. Zdaj je Messi v lovu za najboljšima strelcema Barcelone vseh časov: Cesar Rodriguez jih je dal 235, Ladislao Kubala pa 196. Messi je v sedmih sezonah pri blaugrani zabil 172 golov. Ja, čaka nas še veliko njegovih čarovnij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.