Šport > Nogomet
1986 ogledov

Neverjeten avtogol na svetovnem prvenstvu

Laia Codina Profimedia
Na srečo ni bil usoden ...

Neverjetno, kakšen avtogol je zabila španska branilka Laia Codina na tekmi osmine finala svetovnega prvenstva v nogometu za ženske na tekmi z reprezentanco Švice v Aucklandu. V 11. minuti je poskrbela za šokantno vodstvo Švice, potem ko se je odločila za nenadno podajo proti svoji vratarki Catalini Coll. Ta še zdaleč ni bila pripravljena na tako silovito podajo, tako da je lahko le s pogledom pospremila, kako se žoga hitro kotali v nebranjeno mrežo za švicarsko zgodnje vodstvo z 1:0.

Na srečo za Španke ta gol ni bil usoden, Codine reprezentančne kolegice so hitro postavile stvari na svoje mesto, na koncu je Furia tekmo dobila s kar 5:1 in si zagotovila napredovanje v četrtfinale. Za Španijo je dvakrat zadela Aitana Bonmati, Laia Codina se je za avtogol oddolžila z zadetkom v 45. minuti, zadetka sta prispevali še Alba Maria Redondo Ferrer in Jenifer Hermoso. V četrtfinalu reprezentanco Španije čakajo Nizozemke. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.