Šport > Nogomet
19 ogledov

Neverjeten razlog za ustvarjanje kolone

Cestnina na Hrvaškem Pixsell/Dalibor Urukalović
Splitski navijači so se odločili za zanimiv način protesta.

V soboto popoldne je bil na stadionu Maksimir odigran veliki derbi hrvaškega prvenstva med zagrebškim Dinamom in splitskim Hajdukom.

Presenetljivo so ga dobili Dalmatinci (0:2) in Rijeki pod vodstvom Matjaža Keka omogočili, da si na vrhu lestvice pred aktualnimi prvaki priigra pet točk naskoka.

Številni navijači Hajduka, ki že več let opozarjajo na favoriziranje Dinama v hrvaškem nogometu, so se v prestolnico odpravili z osebnimi avtomobili.

To ne bi bilo problematično, če za plačevanje cestnine na cestninski postaji Lučko pred Zagrebom ne bi uporabili - lip (podenote hrvaške kune). 

Plačevanje z drobižem je seveda botrovalo dolgi koloni na zagrebški vpadnici. "Na avtocesti A1 je povečan promet pri cestninski postaji Lučko v smeri Zagreba. Kolona je dolga okrog en kilometer. Voznike prosimo za potrpljenje," se je glasilo obvestilo Hrvaškega avtokluba.

Idej imajo dovolj

Pripadniki splitske navijaške skupine Torcida so pojasnili svoje postopanje na avtocesti, oglasil se je njihov predstavnik za stike z javnostmi Damir Gruić.

"S pasivnostjo tistih, ki omogočajo takšno stanje v hrvaškem nogometu in ki podpirajo takšno nogometno zvezo, se Torcida in navijači Hajduka ne morejo sprijazniti. Dovolj nam je praznih obljub. Nadaljevali bomo s takšnimi akcijami, dokler ne bomo videli konkretnih sprememb. Pred nami so lokalne volitve, nato turistična sezona in še vrsta dogodkov. Idej imamo dovolj," so zapisali pri Torcidi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.