Šport > Nogomet
21325 ogledov

Neverjetno: vratar se je žogi namenoma umaknil, ta pa v gol ...

Vratar Cassio Ramos Twitter
Neverjetno, kako premetena odločitev vratarja brazilskega Corinthiansa Cassia Ramosa. Žogo je namenoma spustil v gol, nasprotniki so že proslavljali gol, toda ...

Žogo, ki je letela proti golu Corinthiansa, je vratar Cassio Ramos skrbno opazoval, nato pa se zadnji hip odločil, da je ne bo ujel ter da jo bo raje prepustil v gol. Šlo je za podajo enega od igralcev Atletica Mineira v brazilski Serie A, žoga pa je po potezi vratarja pristala v golu. A vratar je dobro vedel, kaj počne. Če so nekateri nasprotniki in navijači že proslavljali zadetek, pa se je Ramos odpravil v žogo po mrežo in želel izvajati prosti strel.

Gol namreč ni veljal, čemur je pritrdil tudi glavni sodnik pravice. Šlo je namreč za indirektni prosti strel, kjer obstaja pravilo, da izvajalec ne sme neposredno sprožiti proti vratom. "Zadetek se lahko doseže le, če se žoga po izvedbi dotakne drugega igralca, preden preide prečno črto v vratih. Če je iz indirektnega prostega udarca žoga z nogo udarjena neposredno v nasprotnikova vrata, se dosodi udarec od vrat," piše v pravilih, objavljenih na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.