Šport > Nogomet
1 ogledov

Newcastle naprodaj

Newcastle je po 16 letih spet izpadel iz elitne druščine angleških prvoligašev. Žurnal24 main
Vodstvo angleškega drugoligaša Newcastle, ki je v nedavno končani sezoni 2008/09 izpadlo iz elitne Premier League, je naznanilo, da je moštvo naprodaj za 100 milijonov funtov.

Lastnik Newcastla Mike Ashley je že v soboto izjavil, da je pri vodenju kluba, ki je pred tednom dni izpadel v drugo ligo, napravil nekaj slabih potez in da si želi čim prej prodati klub s St. James' Parka, danes pa je podlegel pritisku najbolj gorečih privržencev moštva iz severovzhodne Anglije in odločil prodati klub za 100 milijonov funtov. Ashley je obogatel v poslu s športno opremo. Leta 2007 je kupil Newcastle za 134 milijonov funtov, odtlej pa izgubil več kot sto milijonov. V pretekli sezoni, v kateri so tudi navijači zahtevali njegov odhod, ga je želel prodati za 400 milijonov funtov, a mu ni uspelo najti kupca. Na vprašanje, ali mu je žal, da je kupil črno-bele, je odgovoril pritrdilno.

West Ham z novim lastnikom
Angleški premierligaš West Ham United je v novih rokah. Klub je za zaenkrat še neznano vsoto kupilo podjetje CB Holding, ki se ukvarja z upravljanjem premoženja. Dosedanji lastnik Bjorgolfur Gudmundsson je namreč utrpel precejšnjo finančno škodo, saj prihaja z Islandije, kjer je finančna kriza najbolj "udarila" po bankah. Londonski klub tako pod okriljem novih lastnikov upa na boljše finančne čase, tako Gudmundsson kot tudi podpredsednik kluba Asgeir Fridgeirsson pa sta že zapustila vodstvena položaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.