Šport > Nogomet
28 ogledov

Newcastle vesel za Vučkića

Vučkić je tekmo proti Arsenalu začel in dobro izkoristil svojo priložnost. (Foto Žurnal24 main
Haris Vučkić je v petek proslavljal prvi vpoklic v člansko državno reprezentanco. "Tega nisem pričakoval," je za Žurnal24 povedal Vučkić, ki smo mu krajšali čas na letališču v Londonu.
Po tekmi s Chelseajem me je (Kek, op. p.) poklical in mi rekel, da sem se dobro izkazal in da računa name. Tako da je to zares nekaj lepega.
Haris Vučkić

Selektor Matjaž Kek se je sicer odločil mnogo prej, kot je do medijev prišla uradna novica. Haris Vučkić je dobil klic že po tekmi proti Chelseaju v ligaškem pokalu, ki so ga srake dobile s 4:3, nekdanji nogometaš Domžal pa je igral vseh 90 in še več minut.  

"Nisem se preveč obremenjeval ali bom dobil vpoklic ali ne. Res je lepo, če dobiš selektorjev klic," je z londonskega letališča dejal Vučkić. "Po tekmi s Chelseajem me je poklical in mi rekel, da sem se dobro izkazal in da računa name. Tako da je to zares nekaj lepega.Presenečen sem bil. Nisem pričakoval klica. Res sem vesel.Na treningih do tekme s Ferskimi otoki pričakuje, da bom dobro delal. Upam in hočem se izkazati, da znam igrati nogomet. Če bom dobil priložnost jo bom probal maksimalno izkoristiti," je še dodal Vučkić in preklinjal prevoznike, saj je njegov let za Slovenijo zamujal že 20 minut.

Rekli so mi: "Bravo! To je res nekaj lepega, da tako mlad prideš v slovensko reprezentanco!" Čestitali so mi, res so bili veseli zame in mi zaželeli vso srečo.
Haris Vučkić

Vučkić od "Kekcev" pozna le nogometaše, ki so igrali za njegov nekdanji klub, med ostale znance pa našteva Roberta Korena in Armina Bačinovića. "Ne obremenjujem se z debijem, na treningu se bom maksimalno trudil in skušal priložnost najbolje izkoristiti," pravi Vučkić. Pri črno-belih so bili navdušeni nad vpoklicom njihovega nogometaša, za kar so Vučkiću tudi od srca čestitali: "Rekli so mi: "Bravo! To je res nekaj lepega, da tako mlad prideš v slovensko reprezentanco!" Čestitali so mi, res so bili veseli zame in mi zaželeli vso srečo," je povedal Vučkić.

Newcastle United | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na prve minute v prvenstvu slovenski vezist sicer še čaka, srake pa v nedeljo potujejo v Manchester, kjer se bodo pomerili z Manchestrom Cityjem. "Naš cilj je, da iz tekme izvlečemo pozitiven rezultat. Mislim, da so fantje dobro pripravljeni in da lahko premagajo Man. City. Če bodo prikazali dobro igro mislim, da bi lahko dosegli dober rezultat," še pove Vučkić. Newcastle je zelo solidno začel povratek med najboljše, nad čimer so zadovoljni tudi navijači. "Vzdušje je zelo pozitivno, tako med navijači kot igralci. Tudi na treningih je vse v redu, začeli smo res dobro in upam, da bomo tako tudi nadaljevali."

Seveda je vprašanje jasno. Kdaj bo prišel njegov veliki trenutek, prva ligaška tekma s članskim moštvom? "Ne vem. Tudi s tem se ravno ne obremenjujem (smeh). Hočem dobro trenirati, dobro odigrati tekme za rezerve ... Zdaj prihaja tudi Carling Cup, kjer igramo proti Arsenalu. Poizkušal se bom izkazati, ko pa mi bo trener namenil priložnost jo bom skušal maksimalno izkoristiti," še pove Vučkić. Slovenski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.