Šport > Nogomet
3 ogledov

Neymar ali Alexis edina Martinova dilema pred tekmo

Song Alves Neymar Barcelona Manchester City Liga prvakov osmina finala
1/9
EPA
Nogometaši Barcelone so opravili zadnji trening pred večerno povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju. Edini dilemi trenerja Gerarda Martina naj bi bila Alexis Sánchez in Neymar.


Člani Barcelone se v tradicionalni bazi, hotelu Princesa Sofía v neposredni bližini Camp Noua, pripravljajo na povratno tekmo z Manchester Cityjem. Čeprav so z Otoka prinesli velik kapital, rezultat 2:0, se na Camp Nouu obeta napeta tekma, tudi zaradi nedavnih presenetljivih porazov obeh moštev v ligi (Barcelona) in pokalu (City).

Dnevnik AS ure pred tekmo poroča, da ima trener Gerardo Martino pred eno od najpomembnejših tekem svoje kariere le en dvom – v prvo postavo mora namreč uvrstiti Alexisa Sáncheza ali v klubskem dresu še naprej neprepričljivega Neymarja.

Messi pred tekmo o vrednotah

Postava Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Iniesta, Xavi, Fábregas; Messi naj bi bila že zacementirana. Če bo tekmo začel Neymar, bo Barcelona tekmo odigrala z enako začetno postavo, ki ji je prinesla veliko zmago na El Clásicu pred novim letom (2:1), če pa bo začel Alexis, kar bi pomenilo, da Martino išče večji pritisk na zadnjo vrsto nasprotnika, bo postava enaka kot na prvi tekmi v Manchestru.

"Barcelona mi je dala vse," se je pred tekmo za klubsko televizijo Barça TV svojih začetkov v klubski šoli La Masía spomnil Lionel Messi. Argentinec je skupaj s soigralci razočaral na sobotnem gostovanju v Valladolidu, po številnih škandalih v zadnjih mesecih (sam se je branil tudi utaje davkov) in daljši odsotnosti zaradi poškodbe pa so dogodki očitno le načeli vzdušje v ekipi, ki mora odgovoriti nocoj na Camp Nouu.

"Piqué je zdaj mirnejši"

"Barcelona me je oblikovala z vrednotami La Masíe. Sem to, kar sem, zahvaljujoč tem vrednotam iz mladinske šole. Zelo me je razveselilo, ko me je poklicala Barça. Šest mesecev nisem igral, ker prestopa niso speljali, ko pa sem dobil priložnost za igro, sem bil poškodovan. To je bilo težko obdobje zame. Šola Barçe je primer za vsakogar, sploh ko vidiš, toliko njenih igralcev v prvi ekipi. Veseli smo tudi igralcev, ki pridejo trenirat z nami. Želim si, da bi uživali, to je v tem športu najpomembneje. Če bodo delali, se žrtvovali in prikazali veliko volje, verjamem, da bodo lahko uresničili vse svoje sanje," je dodal Messi, ki je že v mladih letih igral s trenutnima soigralcema Gerardom Piquéjem in Cescom Fàbregasom.

"Z njima sem igral v mladinskih selekcijah. Cesc je bil zelo pomembna figura v slačilnici, Piqué pa je bil največji šaljivec. Zdaj je mirnejši, do mene pa se je vedno vedel zelo lepo," je pristavil Argentinec. 

Soriano ne verjame v krizo

City je v Katalonijo pripotoval z močno "barcelonsko" zasedbo, v kateri je tudi bivši Barçin podpredsednik in zdaj Cityjev izvršni direktor Ferran Soriano, ki se je z novim predsednikom kluba in nekdanjim sodelavcem Josepom Mario Bartomeujem udeležil skupnega kosila pred tekmo.

Manchester City - Barcelona | Avtor: Reuters Reuters
"Jasno je, da bo zelo težko. Vsi vemo, da so te tekme povsem drugačne od tistih v prvenstvu," je dejal Soriano. "Kriza Barcelone? Nisem zraven, da bi lahko ocenjeval, toda z nogometnega in tehničnega vidika ne daje vtisa, da je v krizi. Zelo sem vesel, da spet vidim ljudi, ki jih nisem že dolgo. Nič ne morem reči o (bivšem predsedniku Sandru, op. a.) Rosellu, toda to kosilo je bilo prisrčno. Odnosi med Cityjem in Barço niso le tekoči, temveč zelo dobri."

Bartomeu: Všeč bi nam bilo igrati v finalu

Bartomeu je po odhodu Rosella, ki ga je (poleg drugih reči) odnesel posel z Neymarjem, zgladil odnose z nekdanjimi sodelavci, s katerimi je bil Rosell s svojimi somišljeniki na bojni nogi. Bartomeu si je za tekmo zaželel polnega Camp Noua in napovedal, da si Barcelona želi še tretjič v petih letih igrati v finalu.

"Pričakujemo, da bo Camp Nou prikazal izjemno podobo, da bo podprl ekipo. Gre se za igranje zanimive tekme, ki mora prinesti samozavest. Igramo v tekmovanju, v katerem smo ambiciozni, všeč bi nam bilo igrati v finalu. Treba je napredovati. Pričakujemo, da bo to velika 'fiesta' za navijače Barcelone," je pred povratno tekmo dejal Bartomeu.

Meščani premagali tudi najboljšo Barcelono

Hrabri ga lahko tudi zgodovina – Barcelona nikoli ni zapravila prednosti po zmagi z 2:0 v gosteh. Osemkrat so napredovali, povratne tekme na Camp Nouu pa pri tem rezultatu tudi nikoli niso izgubili. Na 27 tekmah v domačem "templju" so angleške ekipe slavile le dvakrat (ob desetih remijih in 15 zmagah Barçe).

City, ki ga bo ob suspendiranem trenerju Manuelu Pellegriniju vodil njegov pomočnik Rubén Cousillas, ni na uradni tekmi še nikoli zaigral na Camp Nouu. Enkrat so sicer že zmagali – leta 2009, ko so Katalonce premagali na tekmi za pokal Joana Gamperja (1:0), leta 1974 pa kot gostje na proslavi 75. obletnice kluba izgubili z 2:3.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Ob 20.45:
Barcelona – Manchester City /2:0/

Verjetni postavi

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Fàbregas; Iniesta, Neymar, Messi. 

City: Hart; Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov; Fernandinho, Touré, Silva, Nasri; Negredo, Agüero.

Sodnik: Stéphane Lannoy (Francija).

Ob 20.45:
Paris Saint-Germain – Bayer Leverkusen /4:0/

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.