Šport > Nogomet
68 ogledov

Neymar brez mandljev do večje mišične mase

neymar EPA
Člana Barcelone Neymar in Jordi Alba bosta pred začetkom sezone prestala operacijo mandljev. Španski mediji razkrivajo, da je razlog telesna teža.

Na prvi pogled med mandlji in telesno težo ni posebne povezave, a v primeru Neymarja, novega člana Barcelone, so se zdravniki brazilske reprezentance v povezavi s specialisti iz Katalonije odločili, da jih junaku pokala konfederacij odstranijo.

Neymarja namreč muči kronično vnetje mandljev, tako imenovana angina ali tonzilitis, ob vsakem vnetju pa izgubi tudi veliko telesne teže. Pomanjkanje mišične mase in predvsem kilogramov številni vidijo kot enega glavnih razlogov, da bo prilagoditev na evropski nogomet še posebej težka za Brazilca, a pri klubu in reprezentanci so očitno korak pred vsemi.

"Konstantne infekcije lahko motijo tudi rast. Odstranitev mandljev te infekcije prepreči," je za televizijo La Sexta povedal doktor José González. Da je Neymarjeva teža med "nižjimi" je na novinarski konferenci po Brazilčevem zdravniškem pregledu ob prihodu v Barcelono priznal tudi vodja Barçine zdravniške službe doktor Ricard Pruna.

Preventivni proces za večjo mišično maso

"To je preventivni proces, s katerim mu želimo omogočiti boljše zdravje in pridobitev večje mišične mase," je iz tabora brazilske reprezentance sporočil vodja zdravniške službe brazilske reprezentance, doktor José Luis Runco.

Poleg Neymarja, ki bo poseg pod nadzorom Barcelone opravil v domovini, bo odstranitev mandljev v Kataloniji prestal tudi branilec Jordi Alba, tudi sam precej "koščene" rasti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.