Šport > Nogomet
20 ogledov

''Neymar nas lahko stane 222 milijonov''

laporta oliver barcelona EPA
Stroški prestopa brazilskega vezista bi zaradi sodnih procesov lahko narasli na 222 milijonov evrov, trdi potencialni direktor Barcelone.

Neymar je leta 2013 iz Santosa prestopil k Barceloni, njegova selitev pa več kot dve leti kasneje še vedno buri duhove. Nekdanji predsednik Sandro Rosell, ki je zaradi afere odstopil s položaja, in aktualni prvi mož Josep Maria Bartomeu sta se morala zaradi suma utaje davkov zagovarjati na sodišču.

Barça naj bi za Neymarja plačala dobrih 57 milijonov evrov, kasneje pa se je izkazalo, da naj bi katalonski klub na račun podjetja v lasti nogometaševega očeta nakazal dodatnih 40 milijonov.

Primer pregleduje španski pravosodni sistem, potencialni direktor Joan Oliver, ki bo položaj zasedel v primeru izvolitve Joana Laporte, pa opozarja, da bi lahko posredni stroški prestopa v prihajajočih letih astronomsko narasli.

''Če pogledate Barçino finančno sliko za prihajajoča leta, se poraja vprašanje - kolikšna bo končna cena za Neymara?'' je na predstavitvi ekonomskega načrta povedal Oliver.

''Trenutno znaša 100 milijonov, sodni postopki pa bi lahko znesku dodali še 122 milijonov. Neymarjev prestop bi nas tako stal kar 222 milijonov evrov,'' je opozoril Oliver.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.