Šport > Nogomet
24 ogledov

Neymar po le enem treningu že jutri na debiju

Martino Alves Neymar Barcelona trening priprave Ciutat Esportiva Youtube
Novi trener Barcelone Gerardo Martino je na jutranjem zboru prvič nagovoril vse člane ekipe, tudi nastopajoče s pokala konfederacij. Neymar potuje v Gdansk.

Točno ob devetih zjutraj je Barcelona prvič z vsemi nogometaši, tudi tistimi, ki so imeli zaradi pokala konfederacij podaljšane počitnice, začela priprave na novo sezono pod vodstvom trenerja Gerarda Martina.

Novi napadalec Neymar je skupaj z rojakom Danielom Alvesom in španskimi reprezentanti Víctorjem Valdésom, Gerardom Piquéjem, Jordijem Albo, Sergiem Busquetsom, Andrésom Iniesto, Xavijem Hernándezom, Cescom Fàbregasom ter Pedrom Rodríguezom opravil zdravniški pregled.

Debi po le enem treningu

Brazilec je bil pod posebnim drobnogledom, glede na to, da je pred prihodom v Evropo prestal operacijo mandljev, skupaj z Alvesom in ostalimi novimi klubskimi soigralci pa je nato stopil na zelenico športnega centra Ciutat Esportiva Joan Gamper, kjer jih je že čakal novi trener Martino.

Slednji je imel svoj prvi govor pred celotnim moštvom, ob 19. uri pa se morajo igralci zglasiti še na večernem treningu. Neymar bo po zadnjih informacijah odpotoval na torkovo tekmo v Gdansk in kljub le enem opravljenem treningu verjetno že debitiral proti domači Lechii (ob 20.45). Ostali reprezentanti bodo, zanimivo, ostali v Barceloni.

Valdés: "To je zame najbolj posebna, zadnja sezona"

Na dan zbora je na promocijskem dogodku svojega opremljevalca spregovoril vratar Valdés, ki začenja svojo zadnjo sezono na Camp Nouu. Španski reprezentant si je zaželel, da bi se od navijačev in Katalonije pred iskanjem novih izzivov v Evropi poslovil z naslovom v Ligi prvakov.

"To je zame najbolj posebna sezona, ker je zadnja, ampak sem osredotočen, tako kot v prejšnjih, želim se izboljšati, preseči kot športnik in dati vse za klub, tako kot sem to vedno počel," je dejal Valdés.

Neymar "brutalno" dober

"Z Martinom sva bolj malo govorila, ampak zdi se zelo prijateljski, tako on kot njegovi pomočniki. Je oseba, ki je navdušena nad velikim projektom, in ki želi pustiti svoj pečat in skušati doseči, da se ne bi naveličali zmagovati. Dobro se bo izteklo."

O nekdanjem trenerju Titu Vilanovi, ki se je bil prisiljen posloviti zaradi zdravljenja tumorja, je Valdés dejal, da so to novice, ki jih "ne želiš nikoli slišati", "velika škoda in hudo velik udarec", a izrazil prepričanje, da se bo njegov nekdanji šef znova pobral. Spregovoril je tudi o novem članu Neymarju.

"Neymar bo skupino naredil veliko, kakovost, ki jo ima, je brutalna. Odnos z Messijem? Največji 'cracki' so se vedno zelo dobro razumeli," je še dejal dolgoletni član Barçe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.