Šport > Nogomet
13 ogledov

Neymar pred leti skoraj podpisal z Realom

Neymar naslov prvaka pokal trofeja zmaga Barcelona Atletico Madrid superpokal Reuters
Španski mediji razkrivajo, da bi se zvezdnik Barcelone Neymar pred sedmimi leti skoraj pridružil Real Madridu.

Brazilec Neymar, najnovejša zvezdniška okrepitev Barcelone, je pred sedmimi leti, ko mu je bilo vsega 14 let, vzbudil pozornost madridskega Reala, ki se je ogrel za mladega nogometaša in ga povabil na preizkus.

neymar real madrid | Avtor: as.com as.com
Real bi moral za Neymarja, ki je Barço stal 57 milijonov evrov, odšteti 60 tisočakov. Brazilec je dva tedna preživel v Realovem trening kompleksu, kjer je igral ob Daniju Carvajalu, Pablu Sarabii in Alexu Fernándezu ter s svojo igro navdušil galaktike. A zataknilo se je pri denarju. Neymarjev agent, Wagner Ribeiro, je zahteval 60 tisoč evrov, ki jih v Madridu niso bili pripravljeni plačati.

Napako so pripisali okrnjenemu vodstvu, saj je kraljevi klub mesec prej zapustil predsednik Florentino Pérez, preostali uradniki pa niso želeli prevzeti odgovornosti za tako velik nakup.

Neymar se ni pridružil mladinski akademiji Reala in se v naslednjih letih prelevil v enega izmed najboljših nogometašev na svetu. Real je svojo napako izpred sedmih let drago plačal, saj je 21-letnik v poletnem prestopnem roku oblekel majico večnih rivalov iz Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.