Šport > Nogomet
77 ogledov

Neymar prehitel Messija

neymar barcelona EPA
Brazilski reprezentant se je s tromestnim številom golom (100) zapisal v zgodovino španskega prvaka. ''Posvečam ga svojim soigralcem,'' je ob mejniku dejal 25-letnik.

Neymar je v 91. minuti tekme 29. kroga La Lige zabil svoj 100. gol v dresu Barcelone in potrdil visoko zmago nad Granado (1:4). Katalonci so s tem ohranili stik z vodilno ekipo prvenstva in imajo dve točki zaostanka za Real Madridom.

Brazilski reprezentant je za 100 golov v Barçinem dresu potreboval 177 tekem - 11 manj od Lionela Messija in 57 več od Luisa Suŕeza. Neymarjevo stotico tvori 64 golov v La Ligi, 21 v Ligi prvakov, 14 v Copi del Rey in eden v španskem superpokalu.



''Vesel sem, da se dosegel 100. zadetek za Barcelono. Mejnik posvečam soigralcem, ki mi vedno pomagajo. Prav tako sem vesel za zmago, kar je še pomembneje. Med stotimi ne bi mogel izbrati enega gola. Vsi so bili pomembni, najlepši pa je bil bržkone moji prvi - superpokalu,'' je povedal Brazilec.

''Neymarjeva statistika je zverinska. Prav se je odločil, ko je prišel v Barcelono. Upam, da bo zabil še 900 golov,'' je stotico pospremil trener Luis Enrique.

V družbi dveh rojakov

Neymar je 18. nogometaš Barcelone s tromestnim številom zadetkov. Najhitreje se je do stotice dokopal Mariano Martin, ki je za ta dosežek potreboval le 99 tekem.

Neymar je tretji brazilski nogometaš, ki je dosegel najmanj 100 golov za Katalonce, po Rivaldu (130) in Evaristu (105). Njihov rojak Ronaldinho, ki je prav tako pustil velik pečat na Camp Nouu, jih je zbral 94.

gol mreža zadetek žoga nogomet | Avtor: Profimedias Simbolična fotografija. Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.