Šport > Nogomet
52 ogledov

Neymar pristal v Barceloni: evforija na letališču

Neymar  Barcelona prihod pristanek Instagram Instagram
Brazilski zvezdnik Neymar se bo v ponedeljek skupaj s sedmimi španskimi reprezentanti, ki so tako kot on igrali na pokalu konfederacij, priključil pripravam Barcelone.

Neymarja so na barcelonskem letališču El Prat pričakali še pred opoldanskim kosilom, nekaj čez 9. uro zjuraj, ko je skupaj z očetom in nekaj prijatelji ob močnem policijskem spremstvu "skozi zadnja vrata" ušel novinarjem in številnim privržencem.

Zvezdnika brazilske reprezentance in nekdanjega člana Santosa je z letališča v São Paulu pospremila horda podivjanih najstnikov. Slednji, v Braziliji imajo celo posebno ime "Neymarzettes", so evforično pričakali in pozdravili svojega heroja, ki je na letališču Guarulhos rade volje poziral za mnoge fotografije.

Že v torek prvič z Messijem?

Neymarja v katalonski prestolnici pričakujeta mama Nadine in sestra Rafaella, ki sta mu pripravili vse potrebno ob prihodu v novo domovanje. Brazilski mediji poročajo, da bi lahko Neymar debitiral že v torek proti poljski Lechii Gdansk, kjer bo ekipo prvič vodil novi trener Gerardo Martino.

Argentinec naj bi mu namenil nekaj minut v drugem polčasu, potem ko je v Oslu v soboto videl visoko zmago svojih novih varovancev (7:0 proti Valerengi − Sánchez 2, Dongou 2, Tello, Messi, Dos Santos in Roman). Neymar bo v torek tako verjetno prvič igral skupaj z Lionelom Messijem.

"Ne dvomim, da takšna igralca ne bi mogla igrati skupaj. Če pa ne bosta, to ne bo njuna krivda, temveč trenerjeva," je pred prvo tekmo enega najbolj razvpitih napadalnih dvojcev v zgodovini nogometa na svoji predstavitveni novinarski konferenci dejal Martino, ki ga čaka izziv kariere. 

Luiz novi favorit med branilci

Neymarju bi se lahko na Camp Nouu kmalu pridružil še eden izmed junakov nedavnega pokala konfederacij, branilec David Luiz, za katerega naj bi Katalonci ob blagoslovu novega trenerja Chelseaju ponudili 29 milijonov evrov, pogajanja med posredniki pa so po poročanju portala Goal.com že stekla.

Katalonski Mundo Deportivo dodaja, da je Martino kot velik poznavalec južnoameriškega nogometa še dodatno razširil obzorja pri novem klubu, kateremu je predstavil tudi 24-letnega Santiaga Verginija, ki ga je treniral pri Newell's Old Boys, Blaugrane pa ne bi stal niti centa. Luiz naj bi vseeno postal prioriteta pri iskanju krvavo potrebne okrepitve v osrčju obrambe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.