Šport > Nogomet
16 ogledov

Neymar se je okužil z mumpsom

Neymar Profimedias
Brazilski zvezdnik bo po virusnem obolenju počival 15 dni.

Barcelono v kratkem čaka boj za dve superpokalni lovoriki. Najprej se bodo Katalonci v evropskem superpokalu merili s Sevillo, nato pa v španskem z bilbajskim Athleticom. Na omenjenih preizkušnjah Blaugrana ne bo mogla računati na Neymarja, ki so mu diagnosticirali mumps.

"Zdravniška ekipa Barcelone je sporočila, da bo Neymar manjkal okrog dva tedna, potem ko su diagnosticirali mumps. Zbolel je, čeprav je bil predhodno cepljen proti tej bolezni," so zapisali v taboru evropskih in španskih prvakov.

Mumps ali epidemični parotítis je nalezljiva virusna bolezen, pri kateri pride do akutnega vnetja obušesne žleze slinavke, lahko pa tudi do vnetja drugih žlez slinavk, možganskih ovojnic, mod, jajčnikov ali trebušne slinavke. Vnetje spremlja tudi vročina. Prištevamo jo med tako imenovane otroške bolezni, čeravno lahko zbolijo tudi odrasli. Danes, ko poznamo cepivo, je bolezen v razvitem svetu redka, še vedno pa predstavlja velik zdravstveni problem v državah v razvoju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.