Šport > Nogomet
42 ogledov

Neymar še vedno čuti "metuljčke" zaradi Barçe

Neymar Brazilija predstavitev Nike Hypervenom kopačke žoga EPA
Brazilski zvezdnik Neymar je priznal, da pred težko pričakovanim prihodom k Barceloni še vedno čuti "metuljčke v trebuhu". Neymar se bo katalonskemu gigantu pridružil po pokalu konfederacij, ki ga bo junija gostila Brazilija.

"Občutek metuljčkov v trebuhu je še kar prisoten. Sanjam o igranju z (Lionelom) Messijem, Xavijem (Hernándezom), (Andrésom) Iniesto, Danielom Alvesom in Adrianom," je v Riu de Janeiru povedal 21-letni Neymar.

Brazilec je za svojega športnega opremljevalca poziral sredi enega izmed skladišč v pristanišču. Eden od največjih biserov južnoameriškega nogometa se je pred dnevi dokončno dogovoril za prihod v Evropo, kjer bo okrepil Barcelono.

Katalonskemu velikanu je po skoraj dveh letih dvorjenja prejšnji vikend le uspelo zaključiti prestop enega od najbolj zaželenih nogometašev na planetu, ki je trmasto podaljševal svojo kariero pri klubu svojega otroštva Santosu.

"Osredotočen na pokal konfederacij"

Domovino bo pred dejanskim odhodom najprej zapustil le za en dan, ko bo 3. junija odletel na uradno predstavitev v Barcelono, nato pa se vrnil na pokal konfederacij, kjer bo s svojo reprezentanco v šestih mestih opravil z generalko za svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto.

"Zdaj sem osredotočen na pokal konfederacij. To je najbolj pomembno - da Brazilija osvoji ta pokal. Moramo stopiti skupaj, imamo talentirane nogometaše, ki lahko Brazilijo ponesejo do vrha," je nadaljeval Neymar, za katerega naj bi Barcelona njegovemu klubu iz otroštva plačala 74 millijonov brazilskih realov (28 milijonov evrov), dobiček pa so seveda imeli tudi njegovi ostali lastniki, ki jih je morala "izplačati" Barça.

Messija pozna še s playstationa

Neymar je priznal, da se veseli igranja z Lionelom Messijem. Argentinski zvezdnik Barçe se z Brazilcem sicer pozna že dalj časa, druži ju skupni prijatelj in soigralec Daniel Alves, med seboj pa so odigrali že prenekatero partijo videoigre Fifa.

"Messi je najboljši na svetu, v čast mi bo igrati z njim in pričakujem, da bo najino sodelovanje delovalo," je še dejal Neymar. "Žal ne bom več mogel igrati za Santos, ampak sem vesel, ker so se mi uresničile sanje. Želim se zahvaliti vsem santistasom (navijačem Santosa, op. a.) in tudi Neymarzetesom (posebno ime za privržence Neymarja, op. a.)."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.