Šport > Nogomet
26 ogledov

Neymar spet pretepen: vstal in zabil evrogol

Neymar Južna Koreja Brazilija prijateljska tekma Seul EPA
Brazilcem se kot gostiteljem svetovnega prvenstva ni potrebno ukvarjati s kvalifikacijami za veliki turnir. "Carioce" so se v soboto mudile v Seulu, kjer so ugnale Južno Korejo (2:0).

Neymar in Oscar sta vsak v svojem polčasu zabila za zmago Brazilije nad grobo ekipo Južne Koreje. Polfinalisti z domačega svetovnega prvenstva leta 2002 so proti gostiteljem naslednjega mundiala, ki so v Seul prišli s številnimi zvezdniki, pretili le redko, zvezdnika Barcelone in Chelseaja pa sta z izvrstnima goloma poskrbela za nekaj navdušenja na tribunah.

Selektor "carioc" Luiz Felipe Scolari je po tekmi pohvalil svoje varovance, ki so preživeli tudi mestoma nasilne prijeme domačih in 30-urno pot do Seula. Brazilci so se na svoji mini azijski turneji zdaj že podali proti Kitajski.

Scolari: "Korejci storili preveč prekrškov"

"Brazilija se je odrezala bolje, kot sem pričakoval ... Kljub težavam, s katerimi smo se soočali," je na novinarski konferenci dejal Scolari. "V prvem polčasu sem imel občutek, da je bila Južna Koreja preveč agresivna, storili so preveč prekrškov. Zdelo se je, kot da so bolj osredotočeni na pokrivanje naših igralcev, očitno pa so se zgodaj utrudili. Sodeč po številu prekrškov, ki so jih storili oni, menim, da je Južna Koreja odigrala agresivneje. Naši igralci so bili kar presenečeni nad predstavo Korejcev v preostalih 20 minutah. Nato so se vrnili v stare tirnice."

Podobno kot na svojih prvih tekmah v Evropi je bil tudi v Aziji tarča nasprotnikov brazilski dribler Neymar, ki je utrpel nekaj ostrih prekrškov, nato pa se v luči kritik zaradi (pre)hitrega padanja pobral po še enem prekršku na robu kazenskega prostora in žogo z izvrstnim prostim strelom poslal v mrežo za 1:0.

Neymar: "Prekrški kot prijateljica"

Pred 65.308 gledalci na stadionu v Seulu je Južna Koreja kljub glasni podpori hitro zaostala tudi po prihodu iz slačilnic v drugem polčasu, ko je Paulinho v prostoru zaposlil Oscarja, novi favorit Joséja Mourinha pa je mirno obšel vratarja in zadel v prazno mrežo.

"Prekrški so zdaj že del mene, kot prijateljica, ki me vedno spremlja," je bil po tekmi kljub novim modricam za osebno zbirko nasmejan Neymar. "So del igre, niso mi všeč le, ko niso v skladu s pravili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.