Šport > Nogomet
57 ogledov

Neymar zbodel Angleže: "Niste med favoriti"

Neymar Scolari Brazilija Anglija trening Rio de Janeiro prijateljska tekma EPA
Brazilski superzvezdnik Neymar, ki ga bodo v ponedeljek na Camp Nouu predstavili kot novega nogometaša Barcelone, je pred nedeljsko prijateljsko tekmo proti Angliji poskrbel za rahlo razburjenje na Otoku. Razlog je seveda ta, da je Angležem priznal, da jih ne uvršča med favorite prihajajočega svetovnega prvenstva.

"Spoštujem veliko angleških reprezentantov, ker so dosegli velike reči s svojimi klubi. Ampak, ko gre za reprezentanco, Anglije ne vidim kot resne grožnje na svetovnem prvenstvu," je za tabloid The Sun izjavil Neymar, ki se bo z Anglijo pomeril na že drugi prijateljski tekmi letošnjega leta.

Angleži so sicer dobili prvi obračun, ko so Carioce februarja porazili na Wembleyju (2:1), toda novi napadalec Barcelone ekipe Roya Hodgsona še vedno ne vidi kot resne kandidate na prihajajočem svetovnem prvenstvu, ki ga bo naslednje leto gostila Brazilija.

"Želimo si zmagati pred našimi navijači, dve državi, ki ju vidim kot pravi nasprotnici, pa sta Nemčija in Španija. Potem je skupina ekip z Argentino, Nizozemsko, Italijo in še enim ali dvema več. O Anlgiji sploh ne razmišljam," je nož v srce "večnim favoritom" največjih tekmovanj še bolj zaril Neymar.

Maracano bi otvorili z zmago

Brazilci bodo proti Otočanom v nedeljo pod velikim pritiskom, saj praktično morajo zmagati na otvoritveni tekmi nove Maracane v Riu de Janeiru. Legendarni stadion, kjer se je leta 1950 na tekmi SP proti Urugvaju zbralo rekordnih 199.854 gledalcev, bo po temeljiti prenovi pred mundialom sprejel 78.838 ljudi, Brazilci pa si ga seveda želijo krstiti z zmago.

"Za nas bo to velika tekma, ker si želimo novi stadion otvoriti z zmago. Najpomembneje bo vseeno, da navdušimo selektorja. V ekipi je za prvo tekmo svetovnega prvenstva prostora le za enajst igralcev, vsak pa mora selektorju dokazati, da si to mesto tudi zasluži," je še sklenil Neymar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.