Šport > Nogomet
34 ogledov

Neymar že danes Barçin, zaslužil bo manj kot Messi

Neymar Reuters
Brazilski napadalec Neymar bo po poročanju nekaterih medijev že v ponedeljek tudi uradno postal novi nogometaš Barcelone, s katero naj bi v svoji lastni pisarni v Santosu podpisal petletno pogodbo.

Po večmesečni sagi se romanca med Neymarjem in Barcelono zdaj odvija s svetlobno hitrostjo. Dan po tem, ko je brazilski zvezdnik rakzril svojo namero, da med ponudbama Real Madrida in katalonskega velikana izbere slednjo, bo po poročanju dnevnika Sport v domovini že podpisal petletno pogodbo.

Neymar, njegov oče, direktor Barcelone Raúl Sanllehí in predstavnika Neymarjevih "lastnikov" (v lasti ga imata poleg Santosa še dva različna pravna subjekta), se bodo v nogometaševi pisarni v Santosu zbrali za slavnostni podpis pogodbe, po katerem se bo lahko napadalec pridružil pripravam brazilske reprezentance.

"Zaslužil bo manj kot Messi, ampak imel bo podobno plačo kot jo ima danes Kaká v Madridu. Neymar bo tretji najbolje plačani nogometaš pri Barceloni," je za TV Gazeta povedal njegov zastopnik Wagner Ribeiro, ki je še razkril, kako težko je poraz v bitki za njegov podpis sprejel njegov veliki oboževalec in predsednik Reala Florentino Pérez.

Če bi bil njegov sin, bi igral za Real

"Ta fant je zrasel in ni izbral denarja. Želel je igrati za Barcelono, ker je to klub njegovega srca. Florentino Pérez je zaljubljen vanj, navdušuje ga. Z mano je po telefonu govoril 15 minut in se mi  zahvalil, ker se nisem skrival - če bi bil moj sin, bi mi bilo všeč, da bi igral za Real. Za Neymarja je bil to pravi čas, da odide," je nadaljeval Ribeiro.

"Zadovoljen je s tem, kar mu je uspelo tukaj, zdaj pa je čas za druge cilje. Igral bo v Ligi prvakov in menim, da bi mu lahko šlo dobro. Santos se je zanj boril do samega konca. Želeli so, da bi tukaj ostal do leta 2016, mu sestavili fantastično ponudbo, s pokrovitelji in vsem ostalim, samo zato, da bi ostal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.