Šport > Nogomet
27 ogledov

Neymarja so razjezile sodnikove odločitve na tekmi s Kolumbijo

Neymar EPA
Kapetan Brazilije je bil izključen po koncu tekme proti Kolumbiji (0:1), toda delivca pravice Enriqueja Ossesa je obtožil, da je imel dvojna merila

Neymar je krivdo za svojo izključitev na drugi tekmi Brazilije na letošnji Copi Américi pripisal glavnemu sodniku Enriqueju Ossesu, ki mu je rdeči karton pokazal po zadnjem pisku proti Kolumbiji v Santiagu (0:1). Jeison Murillo je bil strelec edinega gola v čilski prestolnici, potem ko je devet minu pred polčasom izkoristil slabo posredovanje Brazilcev po predložku s prostega strela.

Toda prava drama se je začela po tem, ko je Osses odpiskal konec srečanja, saj je Neymar močno nabil žogo v Pabla Armera, ki je padel kot pokošen.

Murillo je skušal pomiriti kapetana nasprotnega moštva, toda napadalec Barcelone je skušal strelca zmagovitega gola pokositi s "čelno".

Vmešal se je še napadalec Kolumbije Carlos Bacca in Neymarja grobo odrinil s hrbta, to pa je napovedalo skupinsko merjenje moči med igralci, rezervisti in ostalimi predstavniki obeh moštev.

Sodnik Osses je hitro pokazal rdeča kartona tako Neymarju kot Bacci za njuna vložka, toda Neymar meni, da je bil izključen povsem nezasluženo. Brazilec je zatrdil, da je bil za nastalo situacijo kriv delivec pravice, ki ga je po njegovem mnenju neupravičeno opomnil že zaradi nenamernega igranja z roko v prvem polčasu.

Napadalec, ki je dobil rumeni karton zaradi brisanja sodnikove pene z zelenice ob zmagi nad Perujem (2:1), je bil še bolj jezen, ker je podajalec za edini gol Kolumbije Juan Cuadrado zaradi podobnega prestopka ušel kazni.

"Pravila vedno uporabijo proti meni," je Neymar dejal za SporTV. "Brišejo peno in ne dobijo rumenega kartona, jaz pa ga. Žoga je zadela mojo roko, toda to ni bilo namerno - padal sem - dobil pa sem rumenega. Reči se dogajajo. Če nastaviš šibkega sodnika, se to zgodi. Nisem ponorel. Samo razp**di me, ko sodniki ne piskajo pravilno."

Neymar bo gotovo izpustil zadnjo tekmo skupinskega dela, v nedeljo proti Venezueli, toda na srečanju disciplinskega odbora Cope Américe bi mu lahko kazen še podaljšali za morebitne obračune četrtfinala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.