Šport > Nogomet
23 ogledov

Neymarjev poskus se je slabo končal

neymar
1/6
Youtube
Na kvalifikacijski tekmi za nastop na SP 2018 med Brazilijo in Bolivijo jo je grdo skupil zvezdnik Barcelone Neymar.

Brazilska nogometna reprezentanca je na deveti kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v Rusiji (2018) premagala izbrano vrsto Bolivije (5:0).

Med najbolj razpoloženimi igralci je bil zvezdnik domače reprezentance Neymar, ki je v 11. minuti dosegel prvi gol za Brazilijo in v nadaljevanju prispeval še dve podaji. 

Neymar (49) je na večni lestvici najboljših stelcev brazilske reprezentance prehitel Zica (48) in zaseda visoko četrto mesto. Pred njim so samo še Romario (55), Ronaldo (62) in Pelé (77).

Napadalec Barcelone pa tekme v Areni das Dunas ni mogel odigrati do konca, saj je v drugem polčasu utrpel neprijetno poškodbo, zato ga je v 69. minuti zamenjal Willian. Ker je na srečanju prejel tudi rumeni karton, bo moral izpustiti naslednjo reprezentančno akcijo proti izbrani vrsti Venezuele.

Neymar je želel po dobri uri igre na prefrigan način preigrati bolivijskega reprezentanta Yamana Duka, pri čemer ga je bolivijski branilec s komolcem udaril v arkado. Brazilčev obraz je prekrila velika količina krvi, zato tekme ni mogel nadaljevati. Sodnik ni dosodil niti prekrška v korist Brazilije.

Po devetih odigranih krogih kvalifikacijskega cikla v Južni Ameriki je na vrhu lestvice Urugvaj (19), ki ima točko prednosti pred Brazilijo (18). Sledijo Ekvador (16), Kolumbija (16) in  Argentina (16).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.