Šport > Nogomet
9 ogledov

Neymarjeva pogodba na sodišče

Neymar Ballon d'Or EPA
Razplet afere s pogodbo brazilskega nogometaša Neymarja, ki je v zadnjih dneh povzročila manjši vihar v športni Barceloni, bo epilog dobila na sodišču.

Sodnik Pablo Ruz je namreč odločil, da ima član Barcelone, ki toži predsednika Sandra Rosella zaradi domnevnega zavajanja pri višini zneska za Neymarja, dovolj dokazov za začetek postopka.

Ko je Neymar lani iz Santosa prispel v Barcelono, je bil prestop vreden nekaj več kot 57 milijonov evrov, takšno številko sta v javnosti predstavila tudi Barcelona in njen predsednik Sandro Rosell. A član kluba Jordi Cases je podvomil v to in do predsednika zahteval, da razkrije resnično vsoto, ki jo je katalonski velikan odštel za Brazilca. Ker predsednik ni želel javno razkriti podatkov, se je Cases odločil za sodno pot.

Skrivnostnih 38 milijonov evrov

Španski mediji poročajo, da naj bi šlo v primeru Neymar za zapleteno povezavo poslovnih potez, po katerih je skoraj 40 milijonov evrov našlo pot do Neymarjeve družine prek podjetij v lasti njegovega očeta.

Rosell je z Neymarjevim prihodom uresničil prvo veliko okrepitev, odkar je leta 2010 postal predsednik kluba. V ponedeljek je Rosell zanikal, da bi bil posel vreden več kot 57 milijonov evrov, ter ponovil, da je pripravljen na sodišču to tudi dokazati. "Neymar nas je stal 57,1 milijona evrov in nič več," pravi Rosell.

Član kluba, ki je sprožil celotno zadevo, pravi, da ne želi predsednika prikazati v slabi luči. "Ne očitam mu, da je denar pospravil v svoj žep. Želim le izvedeti resnico. Če bi mi povedali, da je bilo toliko denarja potrebnega za to, da bi si zagotovili podpis pogodbe z Neymarjem, bi to pač sprejel," pravi Cases, povsem običajni član kluba, po poklicu je farmacevt, tekme svojega kluba pa spremlja na tretji etaži stadiona Camp Nou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.