Šport > Nogomet
12 ogledov

Neymarju bo "v čast" zabiti gol Casillasu

Neymar Marcelo Fred Oscar Brazilija Španija Rio de Janeiro trening Reuters
Brazilskega zvezdnika Neymarja v nedeljskem finalu pokala konfederacij čaka drugo snidenje z bodočimi soigralci iz Barcelone, ki so ga s Santosom pred leti ponižali v finalu klubskega svetovnega prvenstva.

Bodoči član Barcelone in eden najboljših posameznikov letošnjega pokala konfederacij, brazilski napadalec Neymar, je na petkovi novinarski konferenci pred finalno tekmo proti Španiji na Maracani hvalil tudi Ikerja Casillasa, kapetana reprezentance in njegovega novega klubskega rivala Real Madrida.

"Vedno sem občudoval veliko igralcev. On je eden od najboljših vratarjev na svetu, zdaj in vedno. Imam veliko spoštovanje do njega in občudujem ga. Vsem bi bilo všeč, da bi bil v njihovi ekipi. Ampak upam, da bom imel v nedeljo čast, da mu zabijem gol," je o Casillasu povedal Neymar, ki o rezultatu nedeljskega finala ni želel razpredati, je pa dejal, da bo zmagala Brazilija.

"To bo velika tekma. Vsi jo pričakujejo. To sta dve reprezentanci z veliko zgodovino in tradicijo. Španija s svojimi 'cracki', Brazilija prav tako s svojimi 'cracki'. Pričakujem, da bo to tekma, ki bo všeč celemu svetu, in da bo zmagala Brazilija," je nadaljeval Neymar.

Tekma Santosa in Barçe nekaj drugega

"Izjemen užitek bo srečanje z mojimi bodočimi klubskimi soigralci. V veliko čast mi bo igrati proti njim. Tekma Barcelone in Santosa? To je nekaj povsem drugega, to je tekma med reprezentancama Brazilije in Španije."

Brazilski idol je pohvalil tudi vzdušje v ekipi, ki je po njegovem še boljše takrat, ko s soigralci "verdeamarelhe" ne igrajo nogometa. Brazilci bodo lahko seveda v finalu računali tudi na podporo polne Maracane.

"To bo ena najboljših tekem v zgodovini"

"Imamo skupino, ki je izjemna na igrišču, morda pa še boljša izven njega. Tako postajamo še močnejši. Imamo tudi igralca s številko 12, ki je brazilsko občinstvo. Tudi na tekmah, na katerih nismo bili tako dobri, so nas ljudje podpirali do koca. Pričakujemo, da bomo lahko v nedeljo spet računali na tega igralca s številko 12," je še povedal Neymar.

"Moramo igrati nogomet, ne smemo se bati ničesar. Nasproti nam stoji velika ekipa, najboljša na svetu v tem trenutku. Ampak tudi naša ekipa ima velike igralce. Spoštovanje je veliko in občudovanje tudi. Ne bojim se tveganja. Početi moramo tisto kar znamo, iti naprej, preigravati. Španija in Brazilija sta favorita na vsakem turnirju, ki se ga udeležita. Ne bo 0:0. To bo ena najboljših tekem v zgodovini. Lahko se vpišemo v zgodovino brazilskega nogometa in zavedamo se pomembnosti tekme. Morali bomo uporabiti srce, ampak tudi inteligenco."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.