Šport > Nogomet
1754 ogledov

Neymarju grozi pet let zapora

Neymar Epa
Na zatožni klopi so bodo znašli tudi nogometaševi starši ter bivši predsedniki Barcelone in Santosa.

Brazilskemu nogometnemu zvezdniku Neymarju zaradi obtožbe za goljufijo in korupcijo pri prestopu iz Santosa v Barcelono leta 2013 preti petletna zaporna kazen, poroča Reuters.

Sojenje se bo začelo v ponedeljek naslednji teden, poleg njega pa bodo na zatožni klopi tudi njegova starša, nekdanja predsednika Barcelone Josep Maria Bartomeu in Sandro Rosell ter bivši predsednik Santosa Odilio Rodrigues.

Krivec za proces je brazilsko podjetje DIS, ki je imelo Neymarja v 40-odstotni lasti, ko je ta igral za Santos, trdi pa, da je klub nogometaša prodal precej pod tržno vrednostjo in da je bilo precej višjih ponudb od Barcelonine. Pri prestopu naj bi prišlo do malverzacij, finančne podrobnosti pa naj bi bile drugačne, kot so jih prikazali.

Barcelona je objavila, da je bil prestop vreden 57,1 milijona evrov, od tega je 40 milijonov plačala Neymarjevi družini, 17,1 milijona pa Santosu in DIS-u.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.