Šport > Nogomet
23 ogledov

Ni bilo sprave, ampak novi izgredi

Policija je morala posredovati po novih izgredih med navijači Sarajeva in Široke Žurnal24 main
To naj bi bila tekma sprave navijačev Sarajeva in Širokega Brijega, s katero bi pozabili na lanske izgrede in smrt navijača Vedrana Puljića, a se je znova končalo z nasilnimi izgredi.

Večno rivalstvo med navijači Sarajeva in Širokega Brijega je v sredo zvečer izbruhnilo v vnovične izgrede, v katerih je bilo poškodovanih najmanj 15 ljudi, od tega osem policistov. Izgredi so izbruhnili po tekmi, na kateri sta se moštvi v 24. krogu domačega nogometnega prvenstva razšli z neodločenim izidom 1:1.

Izgrede so začeli navijači Sarajeva, nezadovoljni z razpletom tekme, na kateri so pričakovali lahko zmago njihovega moštva. Jezo in nezadovoljstvo so sprostili z vdorom na igrišče in uničevanjem vsega, kar jim je prišlo pod roke. Ker so se igralci in funkcionarji pravočasno umaknili, so se znesli nad rezervnimi klopmi, inventarjem v VIP-loži ter reklamnimi panoji, lotili pa so se tudi sedežev na tribunah. Lokalni mediji so poročali o spopadih huliganov z varnostniki, ki so želeli pospremiti igralce v slačilnico, in policisti ter navijači nasprotnega moštva pred stadionom. Posredovati je morala tudi posebna enota policije.

Oktobra lani je v Širokem Brijegu v izgredih umrl navijač Sarajeva Vedran Puljić, za njegovo smrt, ubit je bil s strelnim orožjem, pa Sarajevčani krivijo navijače nasprotnega moštva, ki so predvsem hrvaškega rodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.