Šport > Nogomet
12 ogledov

Ni polfinala, ni službe

Italijanski selektor je precej pogumen mož. Žurnal24 main
Selektor italijanske reprezentance je podaljšal pogodbo še za dve sezoni, vendar v primeru neuspeha na EP pa lahko postane brezposeln. Znan je sodnik za uvodno tekmo Eura 2008.

Selektor italijanske nogometne reprezentance Roberto Donadoni je podaljšal pogodbo z italijansko nogometno zvezo (FIGC) še za naslednji dve leti. V novi pogodbi je klavzula, ki FIGC-ju omogoča, da 44-letnega strokovnjaka v primeru neuvrstitve v polfinale na bližnjem evropskem prvenstvu v Švici in Avstriji razreši s tega položaja. Donadoni je na selektorskem položaju zamenjal Marcella Lippija, ki je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji svoje varovance popeljal do končnega zmagoslavja. Italija bo na zaključnem turnirju stare celine v prvem delu nastopila v "skupini smrti". V njej so še Francija, Nizozemska in Romunija.

Italijanski sodnik Roberto Rosetti bo delil pravico na letošnji uvodni tekmi nogometnega evropskega prvenstva, ki bo od 7. do 29. junija v Švici in Avstriji. Zaključni turnir stare celine bodo odprli nogometaši Švice in Češke, tekma pa se bo v soboto, 7. junija, v Baslu pričela ob 18. uri.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) ne bo kaznovala Anglije zaradi očitne kršitve pravil na nedeljski prijateljski tekmi s Trinidadom in Tobagom, ki jo je evropska izbrana vrsta v Port of Spainu dobila s 3:0. Na tej tekmi je Anglija opravila sedem igralskih zamenjav, FIFA pa jih na prijateljskih tekmah dovoljuje največ šest. "Nismo prejeli nobenega uradnega protesta, tako da bomo tekmo šteli kot uradno," je v izjavi za javnost zapisala FIFA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.