Šport > Nogomet
2 ogledov

Ni še konec Clásicov: tudi peti Barçi!

Rafa Alcántara (v ozadju), sicer brat prvokategornika Thiaga, je finale proti Re
1/2
Žurnal24 main
Barcelona in Real Madrid sta se po norih 18 dneh eden drugega dodobra naveličala. Toda ni še konec: med vikendom je bil na sporedu že peti El Clásico, tokrat mladinski, ki ga je spet dobila Barça!
Barça od Madrida boljša tudi v futsalu
Na isti dan kot mladinsko prvenstvo je FC Barcelona osvojila tudi španski pokal v futsalu, kjer je spet padla ekipa iz Madrida. Barcelona Alusport je premagala Inter Movistar s 4:3. To preprosto ni bil dober teden za špansko prestolnico ...

Članski El Clásico se je z remijem v polfinalu Lige prvakov sicer zaključil že prejšnji teden, toda obračunov največjih španskih tekmecev še ni konec. Med vikendom sta se za naslov mladinskega prvaka v Lepeju (Huelva) spet udarila Barcelona in Real Madrid, Katalonci pa so po letu vladavine belega baleta naslov spet pripeljali na Camp Nou. Nova navdušujoča generacija Blaugrane, kjer kraljujeta Rafa Alcántara in Gerard Deulofeu, je slavila z dvema zadetkoma mlajšega brata igralca prvega moštva Thiaga Alcántare, ki je za zadnji zadetek Ernesta Corneja v drugem polčasu tudi podal. Real je v sodnikovem podaljšku zmogel le častni gol.

So to nogometaši, za katere bomo čez desetletja uporabljali podobne superlative kot za Lionela Messija, Raúla Gonzáleza, Andrésa Iniesto in Ikerja Casillasa? Oglejte si video in preverite svoje skavtske sposobnosti!

Vrhunci finalne tekme Barcelona – Real Madrid:

Finale španskega mladinskega prvenstva (Copa de Campeones Juvenil):

FC Barcelona : Real Madrid 3:1 (2:0)
Rafa Alcántara (8, 24), Ernesto (61); Sol (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.