Šport > Nogomet
65 ogledov

Ni še konec: Šimunić hoče izbris kazni

Šimunić Hajduk Split Dinamo Poljud Hrvaška pokal četrtfinale Ivo Cagalj/PIXSELL
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) lahko v kratkem pričakuje pritožbo hrvaškega reprezentanta Josipa Šimunića, ki so mu pred dnevi izrekli deset tekem prepovedi igranja.

Zaradi znanih dogodkov po tekmi dodatnih kvalifikacij z Islandijo je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) pred svetovnim prvenstvom v Braziliji ostro kaznovala hrvaškega branilca Josipa Šimunića.

Veliki domoljub bo zdaj skupaj z nemškim odvetnikom Davorjem Prtenjačo z uradno pritožbo zahteval ne samo zmanjšanje, temveč popoln izbris kazni, ki bi sicer lahko pri 35 letih končala njegovo reprezentančno kariero in mu onemogočila nastop na mundialu.

Pričakuje tudi pomoč zveze

Kazen Šimuniću je močno odmevala po vsem svetu, branilec zagrebškega Dinama pa po zadnjem treningu pred pokalno tekmo v Splitu ni želel dajati izjav. Njegove občutke je medijem zato predal Jerko Leko, njegov dolgoletni cimer med gostovanji zagrebškega kluba po Evropi.

"Ni mu bilo lahko, zelo težko preživlja to situacijo. Nikakor ni pričakoval tako drastične kazni, Fifina sodba ga je šokirala," je razkril Leko. "Ko je izvedel za odločitev, se je odločil, da se bo pritožil. Močno verjame, da bo Fifa upoštevala pritožbo in da bo zmanjšala kazen. Takoj po odločitvi je dobil veliko sporočil podpore iz tujine in s Hrvaške. Tudi preko mene je Šimuniću podporo izreklo veliko ljudi. Seveda Joe pričakuje, da se mu bo v bran postavila tudi nogometna zveza."

Kapetan na Poljudu, spet skandiranje

Šimunić bo pritožbo sestavil skupaj s Prtenjačo, odvetnikom hrvaških korenin, o njegovi prihodnosti pri Dinamu pa ni želel razpredati niti športni direktor in začasni trener kluba Zoran Mamić.

"Ne bomo zahtevali zmanjšanja, temveč izbris kazni," je hrvaškim medijem že sporočil Prtenjača. Dinamo je s Šimunićem kot kapetanom v sredo na Poljudu premagal Hajduk (2:1) in s skupnih 7:1 napredoval v polfinale hrvaškega pokala.

Navijači so v Splitu z veliko "bakljado" za več minut prekinili tekmo, Šimunić pa je bil s skandiranjem "za dom spremni" in "ajmo ustaše" znova deležen velike podpore Torcide in Bad Blue Boys.

Komentarjev 2
  • astibo8020 21:50 18.december 2013.

    Takšnile hujskači so največje zlo. Vsaka pizdarija se začne s hujskanjem.

  • Avatar mike1968
    mike1968 20:19 18.december 2013.

    ja seveda...treba mu ukinit kazen in mu namesto tega dati DOSMRTNO PREPOVED igranja nogometa na državni in klubski sceni