Šport > Nogomet
997 ogledov

Ni še za staro šaro: Ronaldo z dvema goloma Portugalce utrdil na vrhu

Cristiano Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo je bil glavni junak zmage Portugalske nad slovaško izbrano vrsto v kvalifikacijah za Euro 2024.

Čeprav so ga po selitvi v Savdsko Arabijo, kjer je postal najbolje plačani nogometaš na svetu, mnogi že odpisali, pa je Cristiano Ronaldo na tekmi kvalifikacij za Euro 2024 pri 38 letih dokazal, da še zdaleč ni za staro šaro. Na stadionu Dragão v Portu je sinoči zabil dva zadetka ob zmagi Portugalske nad Slovaško. Portugalci so slavili s 3:2.

Pod prvi zadetek za Portugalsko se je podpisal 22-letni napadalec PSG-ja Goncalo Ramos. Nato pa je dobrih 10 minut pozneje iz 11-metrovke zadel še Cristiano Ronaldo. Slovaki so uspeli znižati v drugem polčasu, in sicer v 69. minuti, ko je zadel branilec Dávid Hancko. A le tri minute pozneje je znova pičil Ronaldo, izkoristil je izjemno natančno podajo Bruna Fernandesa, ter povišal vodstvo Portugalcev na 3:1.

Če so si domači navijači obetali miren zaključek tekme, pa temu ni bilo tako, saj so domačini v 80. minuti preveč prostora pustili Stanislavu Lobotki, ki je znižal zaostanek Slovakov na 2:3.

Ronalda so sicer pred tekmo počastili tudi navijači, potem ko je presegel mejo odigranih 200 tekem za reprezentanco. Ob prvi priložnosti so mu pripravili veličasten sprejem, sam pa jim je odgovoril na najboljši možen način. 

Portugalci so se utrdili na vrhu lestvice skupine J, na svojem kontu imajo zdaj že 21 točk, Slovaška je druga s 13 točkami, na tretjem mestu (11) se presenetljivo dobro drži Luksemburg.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.