Šport > Nogomet
19 ogledov

''Nič ne delam, samo denar služim''

louis van gaal EPA
Louis van Gaal samega sebe vidi kot inovatorja nogometne igre, čeprav priznava, da so se njegove delovne naloge v zadnjih letih zreducirale na delegiranje ukazov in služenje denarja.

Nizozemski strateg na klopi Manchester Uniteda si lasti zasluge za vpeljavo številnih delovnih metod, ki so dandanes zakoreninjene v delovnem procesu najboljših nogometnih trenerjev na svetu.

Inovator, kot je samega sebe poimenoval Van Gaal, trdi, da je bil prvi trener z beležko in sploh prvi, ki je za analizo nasprotnika uporabljal videoposnetke.

Z vzponom tehnologije in razvojem nogometnega kadra se je število njegovih nalog zmanjšalo, zato mu dandanes ne preostane drugega, kot da deli ukaze in služi mastne denarce. ''Sem še iz časov, ko si moral vse narediti sam. Zdaj sem trener in imam znanstveni oddelek, zdravniški oddelek, pomočnike trenerja, pomožne trenerje. Nič ne delam - nič! Ukazujem. Delim ukaze in služim ogromno denarja,'' je povedal Van Gaal.

Nekdanji trener Ajaxa, Bayern Münchna in Barcelone je prepričan, da so njegove metode povzeli drugi svetovno znani trenerji. ''Jaz sem inovator in poskrbel sem za veliko sprememb, kar zadeva priprave na tekmo. Bil sem prvi trener z beležko. Zdaj jo imajo vsi. Bil sem prvi trener, ki je uporabljal videoposnetke,'' je povedal nizozemski strateg, ki mu nekateri očitajo nestrpnost in neprijetne osebnostne lastnosti.

Pregovorni arogantnež je svojo osebnost upravičil takole: ''Treba je govoriti odkrito in ostati zvest samemu sebi ter svojim principom, saj menim, da bodo pristni ljudje vedno preživeli. Včasih mi je težko, ker naj bi bil preveč aroganten in povem, tako kot je. Obenem menim, da se na takšen način dotakneš ljudi. Kot vodja se jih moraš dotakniti, toda ne površinsko, temveč njihovega srca,'' je prepričan Van Gaal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.