Šport > Nogomet
21 ogledov

Nič od Barçe: novi trener Interja bo blokiral Sarmo

Mazzarri Inter Milan Udinese Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Kadrovski pretresi bodo premešali karte v obeh milanskih klubih. Medtem ko se rdeče-črni del mesta ubada s povratkom nekdanjih legend, je pri črno-modrih vse pripravljeno za prihod Walterja Mazzarrija, ki bi lahko pomembno vplival tudi na usodo slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića.

Inter bi lahko vsak trenutek potrdil prihod Walterja Mazzarrija, poročajo italijanski mediji, nekdanji trener Napolija pa bi le dva dni po odhodu iz Neaplja, kjer je s sinjemodrimi žel velike uspehe in v letošnji sezoni Serie A zasedel drugo mesto za prvakom Juventusom, lahko podpisal pogodbo, vredno 3,5 milijona evrov na sezono.

Toda Mazzarri prihoda na San Siro ne bo podpisal brez izrecnih pogojev – nekdanji trener Livorna, Reggine in Sampdorie je namreč za nezamenljivega nogometaša, torej tistega, brez katerega ne bo sestavljal ekipe za novo sezono, uvrstil prav slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, pišejo pri športnem dnevniku La Gazzetta dello Sport.

Predsednik Massimo Moratti naj bi Mazzarriju zagotovil, da kluba ne bo zapustil nihče od najvrednejših posameznikov, niti Kolumbijec Fredy Guarín, ki ga želi Mazzarri preizkusiti v vlogi Mareka Hamšika, Slovaka, ki je pod njegovo taktirko navduševal v Neaplju. Novo priložnost bo bodoči trener Interja ponudil tudi muhastemu Antoniu Cassanu. Toda Moratti se mora najprej odreči Andrei Stramaccioniju.

Handanovića imajo za nezamenljivega

"Ni mi všeč govoriti o koncu neke ere. Zdaj delamo revizijo zadnjih dogodkov. Sem spremenil svoje mnenje o trenerju? Nisem spremenil mnenja, temveč opravljam refleksijo, da bi čim bolje razumel, kaj je najboljše za Inter. Nisem govoril niti s Stramaccionijem niti s kom drugim. Zdaj sledijo ure refleksije, in to bo dolga refleksija," se glasi ena od zadnjih izjav predsednika Morattija.

Mazzarri velja za trenerja, ki je sposoben uveljaviti sistem s tremi branilci, kar je Stramaccioni neuspešno poskušal v zadnji sezoni, ki se je za Inter končala katastrofalno – s petardo jih je na San Siru v zadnjem kolu ponižal Udinese (2:5), s čimer so črno-modri padli na šele deveto mesto Serie A, ki ne vodi v nobeno od evropskih tekmovanj.

"Gotovo ima Mazzari v mislih posebno vlogo za Fredyja Guarína. V njegovi taktični zamisli mu je namenjena vloga, v kateri je v zadnjih letih blestel Hamšik pri Napoliju. Jasno je, da bo za Kolumbijca ustvaril glavno vlogo. Na enak način je Massimo Moratti zagotovil, da kluba ne bodo zapustili ostali močni deli ekipe. Še posebno Handanovića imajo za nezamenljivega," so zapisali na spletni strani Gazzette (www.gazzetta.it).

Okrepitev obrambe in zvezne vrste

Slovenskega reprezentančnega vratarja so proti koncu letošnje sezone začeli senzacionalno povezovati z odhodom k Barceloni, a je zgolj leto dni po njegovem milijonskem prihodu iz Udineseja za kaj takega očitno še prezgodaj.

Mazzarri naj bi s seboj izpod Vezuva pripeljal še enega Kolumbijca in svojega dolgoletnega varovanca, branilca/krilnega nogometaša Juana Camila Zúñigo, poleg njega pa še vezista, Belgijca Radjo Nainggolana iz Cagliarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.