Šport > Nogomet
35 ogledov

Nič več izbranec: navijači zahtevajo umik

the chosen one old trafford david moyes Profimedias
Skupina navijačev Manchester Uniteda je najela letalo, ki bo na naslednji ligaški tekmi rdečih vragov preletelo igrišče opremljeno z napisom ''Napačen: Moyes ven''.

Navijači Manchester Uniteda so zbrali 1000 evrov za najem letala, s katerim želijo Davidu Moyesu sporočiti, kakšno stališče imajo do njegove prihodnosti na Old Traffordu. Sobotno premierliagško tekmo proti Aston Villi bo preletelo letalo z napisom ''Napačen: Moyes ven''.

david moyes | Avtor: Profimedias Profimedias
''Sporočilo je odgovor na napis ''The Chosen One'' (''Izbranec''), ki krasi tribuno Old Trafforda,'' poroča spletna stran Therepublikofmancunia.com. Po porazu Manchester Uniteda proti mestnemu rivalu Cityju (0:3) so napis, ki se nanaša na Davida Moyesa, varovali redarji, saj so se v klubu bali, da ga bodo navijači poskušali umakniti.

Podporniki angleškega prvaka so prek Twitterja in Facebooka sprožili kampanjo za umik spornega napisa, ki ga je financirala neodvisna zveza navijačev Manchester Uniteda Stretford End Flags (SEF). ''Redko se zgodi, da odobrimo napis, nanašajoč se na igralca ali trenerja, ki je šele prispel. Nezaslišano je, da bi ga postavili v čast nekomu, ki ni osvojil nobene lovorike, a primer Davida Moyesa je bil poseben. Ko je prispel, nas je Sir Alex Ferguson pozval, naj ga podpremo in to je eden od načinov. Zdaj smo pod pritiskom, da moramo napis umakniti,'' je povedal predstavnik združenja Andrew Kilduff in dodal: ''Ankete pravijo, da si 90 odstotkov navijačev želi umik, a vprašanje je, kako reprezentativni so ti rezultati. Ne želimo se prenagliti, zato napis, vsaj za zdaj, ostaja.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.