Šport > Nogomet
50 ogledov

Nič več trojnih kazni v kazenskih prostorih

sodnik rdeč karton EPA
Evropska nogometna zveza (UEFA) je na današnjem zasedanju izvršnega odbora v Bilbau potrdila igralne dneve v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo leta 2016 in sprejela še nakaj drugih resolucij.

Izvršni odbor Uefe je sprejel resolucijo v 11 točkah, s katero želi okrepiti boj proti prirejanju izidov in zaščititi integriteto nogometne igre. Dokument je za zdaj še v pripravi, posredovali ga bodo vsem 54 članicam, po prejetih odzivih pa bo o njem odločal kongres Uefe na zasedanju v Astani 27. marca naslednje leto.

Uefa je še sporočila, da bo organizaciji Ifab, ki pri krovni nogometni zvezi Fifi bdi nad pravili in pravilniki, posredovala predlog spremembe kaznovanja igralcev, ki storijo prekršek v kazenskem prostoru nad tekmecem z veliko priložnostjo za zadetek. Zdaj so ti igralci za prekršek kaznovani trojno, saj dobijo rdeč karton, tekmec ima na voljo enajstmetrovko, zaradi kartona pa nogometaš dobi še avtomatično prepoved nastopa na naslednji tekmi. Uefa meni, da je takšno trojno kaznovanje prehudo in je predlagala spremembo tega pravila.

Izvršni odbor pa je tudi začel postopek za kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo leta 2016 v Franciji. Žreb kvalifikacijskih skupin bo 23. februarja naslednje leto v Nici, Uefa pa pripravlja nekoliko spremenjenj urnik tekem. Po novem bodo igralni dnevi od četrtka do torka. Če bosta v istem igralnem terminu dve tekmi, jih bodo ekipe igrale bodisi v paru četrtek-nedelja, petek-ponedeljek ali pa sobota-torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.