Šport > Nogomet
1 ogledov

Ničla za Novakovića in Brečka

Vse bolj kaže, da bo Milivoje Novaković poleti zamenjal rdeči dres Kölna. EPA
Bayern München je na gostovanju v Wolfsburgu doživel pravi polom (1:5), volkovi pa so se tako povzpeli na vrh lestvice. Za slovenskimi "gastarbajterji" je slabo kolo, saj so vsi ostali brez točk.
 

Še eno leto za Lehmanna

39-letni nemški nogometni vratar Jens Lehmann je z moštvom Stuttgarta pogodbo podaljšal še za leto. V ta klub je nekdanji reprezentančni vratar prispel lani, pred tem pa je branil še barve Arsenala, Schalkeja, Milana in Borussie iz Dortmunda.

Slovenska Nemca v Kölnu, Milivoje Novaković in Mišo Brečko, sta v 26. kolu gostila Bayer iz Leverkusna. Oba sta odigrala celo tekmo, a se je v statistiko z rumenim kartonom uspelo vpisati le "Novagolu". Slovenski reprezentant je skupaj s soigralcem Petitom protestiral po dosojeni enajstmetrovki, sodnik pa je oba nagradil z rumenim pozdravom. Kozlički kljub porazu ostajajo na solidnem enajstem mestu. Nič bolje ni šlo Bojanu Prašnikarju, ki je s Cottbusom vse bližje izpadu, saj je na gostovanju v Frankfurtu ponovno položil orožje. Po začetnem vodstvu z 0:1 so njegovi varovanci na koncu klonili z 1:2. Energie na petnajstem mestu za obljubljeno deželo obstanka in Arminio iz Bielefelda zaostaja za štiri točke.

V derbiju 26. kola Bundeslige sta se v mestu Volkswagna pomerila domači Wolfsburg in aktualni nemški prvak Bayern München. Kljub temu, da se je v moštvo največjega nemškega kluba po poškodbi vrnil napadalec Italijan Luca Toni, so se prepričljive zmage s 5:1 veselili igralci Wolfsburga. Pri ponižanju velikana iz Bavarske sta blestela Grafite in bosanski napadalec Edin Džeko, ki sta se vsak po dvakrat vpisala med strelece. Tolažilni zadetek za Bayern je dosegel ravno povratnik Toni. Wolfsburg se je z zmago prebil na prvo mesto, kjer je z enakim številom točk (51) tudi Hamburg, ki je z 1:0 ugnal Hoffenheim. Do sedaj vodilna Herta je na domačem Olimpijskem stadionu z 1:3 klonila proti Borussii Dortmund in tako padla na tretje mesto na lestvici. 

Nemčija, 26. kolo:


Arminia Bielefeld : Schalke 0:2 (0:1)
Farfan (45), Kuranyi (90)

Hertha Berlin : Borussia Dortmund 1:3 (0:1)
Rafael (54); Frei (25), Kehl (63), Valdez (83)

Wolfsburg : Bayern 5:1 (1:1)
Gentner (44), Džeko (63, 66), Grafite (74, 77); Toni (45)

Hamburg : Hoffenheim 1:0 (1:0)
Pitoipa (28)
RK: Jarolim (85/Hamburg)

Bochum : Stuttgart 1:2 (0:0)
Epalle (48); Cacau (58), Tasci (89)

Eintracht Frankfurt : Energie Cottbus 2:1 (1:1)
Liberopoulus (15), Ziebig (51); Rangelov (11/11-m)

Köln : Bayer Leverkusen 0:2 (0:0)
Kiessling (66), Helmes (76/11-m)
Novaković in Brečko sta igrala vseh 90 minut.

Karlsruher SC : Borussia Mönchengladbach 0:0

Werder Bremen : Hannover 96 4:1 (1:0)
Pizarro (41, 80, 84), Diego (77); Krzynowek (69)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.