Šport > Nogomet
19 ogledov

Nihče ne bo kos Realu in Barceloni

Michael Laudrup prizna, da ima nova Barcelona več individualnih kvalitet. (Foto: Žurnal24 main
"Igralci Reala in Barcelone so razred zase. Da bi naslov osvojil kdo drug, bi moral imeti veliko sreče," pred začetkom nove sezone španske Primere zatrjuje nekdanji član obeh moštev Michael Laudrup.
In kam lahko seže Laudrupova Mallorca? Lani so bili odlični peti. Pravi, da so bili povsem enakovredni s kakšnimi 14 moštvi. "Majhne stvari bodo odločale, ali bodo sedmi ali pa 18. Bomo pa zagotovo imeli nekaj vmes pri odločitvi o prvaku, saj nas bosta morala premagati tako Barcelona kot Real. Ne bomo jima olajšali dela."

Barcelona in Real Madrid bosta tudi v novi sezone La Lige dominirala, meni nekdanji zvezdnik danske reprezentance Michael Laudrup (na 104 tekmah je zabil 37 golov). 46-letnik, ki je v svoji karieri igral tako za Barcelono kot Real, je danes glavni trener Mallorce. Četudi je na mundialu v Južni Afriki igralo osem članov Barcelone in pet Reala in so s tem nekateri utrujeni ali pa so staknili poškodbe, bosta ti dve ekipi še naprej razred zase v španski ligi, poudarja Laudrup. V drugem razredu španskega nogometa so po mnenju Danca ta hip Sevilla, Valencia, Atletico Madrid in Villareal. "Če jih vprašate, kakšen je njihov cilj, vam bodo odgovorili, da uvrstitev v Ligo prvakov. Nihče vam ne bo rekel, da bitka za naslov španskega prvaka," je prepričan Laudrup. "Igralci Reala in Barcelone so razred zase. Da bi naslov osvojil kdo drug, bi moral imeti veliko sreče."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Četa Pepa Guardiole je v lanski sezoni za drugi zaporedni naslov prvaka Španije zbrala rekordnih 99 točk. Galaktiki so bili vse do zadnjega kola v igri za naslov, a so obstali pri 96 točkah. Tretja Valencia je imela kar 28 točk manj od prvakov. Slednjim bo letos še težje, saj sta jih zapustila napadalec David Villa (odšel je prav v katalonskega velikana) in vezist David Silva (okrepil je Manchester City). Če bo Barça boljša zaradi Ville, bo Real zaradi Joséja Mourinha. Slednji je na trenerski klopi zamenjal Manuela Pellegrinija. Trenerski dvoboj med Guardiolo in Mourinhom bo eden najbolj zanimivih to sezono. "Zelo sta si različna. Mourinho ima svoj stil, Pep čisto drugačnega. Veliko, veliko člankov boste pisali o njima," pravi Laudrup.

Kdo je po Laudrupovo v prednosti? "Realovi igralci so fizično močnejši od Barceloninih. A Madrid porabi mnogo več energije za zmage, medtem ko Barcelona zlahka drži žogo v posesti okoli 70-odstotkov igralnega časa." Nekdanji danski nogometaš izpostavlja, da tudi v preostalih velikih evropskih ligah na začetku novih sezon ni veliko favoritov za prvaka. "V Angliji sta dva, morda trije. Liverpool nima nobenih možnosti. Glavna bosta Manchester United in Chelsea, morda se jima v boju priključi Arsenal, a le tja do februarja, marca. V Italiji imajo realne možnosti za naslov le Inter, AC Milan in Roma," razlaga Laudrup in tako ne stavi na Juventus, za katerega je tudi sam igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.