Šport > Nogomet
24 ogledov

''Nihče noče osvojiti Premier League''

claudio ranieri EPA
Leicester City ni izkoristil priložnosti, da bi novo leto preživel na vrhu lestvice angleškega prvenstva, potem ko je na zadnji tekmi leta remiziral z Manchester Cityjem (0:0).

Angleško nogometno prvenstvo bosta v novo leto pospremila Sunderland in Liverpool, ki bosta nocoj odigrala zadnjo letošnjo tekmo Premier League, že v torek pa je padla odločitev o tem, kdo si je zagotovil najboljše izhodišče v letu 2016.

Leicester City je iztržil neodločen izid na srečanju s sinjemodrimi (0:0) in se po številu točk na vrhu ligaške lestvice izenačil z Arsenalom, ki vodi po zaslugi boljše gol razlike.

Topničarji so zadnji domači naslov osvojili leta 2004, v letošnji sezoni pa so dobro na poti, da klubu priigrajo 14. ligaško krono. In to kljub temu, da so v prejšnjem krogu doživeli šokanten poraz proti Southamptonu, ki je slavil kar s 4:0.

Dogajanje v ligi, kjer lahko vsakdo premaga vsakogar, je po tekmi s Cityjem komentiral trener Leicestra Claudio Ranieri, ki z začudenjem spremlja potek letošnjega prvenstva.

''Liga je povsem zblaznela. Zelo je čudno, nihče si ne želi zmagati,'' se je pošalil trener ekipe, kateri se je v minuli sezoni nasmihal izpad v drugarozazredno tekmovanje, po polovici te pa velja za enega najresnejših kandidatov za naslov.

Ranieri, ki je ekipo podedoval iz rok Nigela Pearsona, je razkril, kako mu je uspelo motivirati svoje igralce. ''Rekel sem jim, da smo mi v kleti, ostale ekipe pa so v vili z bazenom in vsem, kar pride zraven. Ni nam lahko, a želimo se boriti v vsakomer,'' je povedal Ranieri.

Leicester že v soboto čaka tekma z Bournemouthom, Arsenal pa bo gostil Newcastle United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.