Šport > Nogomet
27 ogledov

Nihče noče v Liverpool: Rodgers rekel ne

Brendan Rodgers Reuters
Pri Liverpoolu po odstavitvi Kennyja Dalglisha od srede naprej iščejo novega trenerja, že četrtega v zadnjih dveh letih. Swanseajev strateg Brendan Rodgers je že dejal, da ga delo ne zanima, favorit pa je zdaj, kot kaže, Wiganov Roberto Martínez, ki ga predsednik Dave Whelan svari pred "mrtvašnico" na Anfieldu. Ole Gunnar Solskjær blizu Astona Ville.

Swanseajev trener Brendan Rodgers je zavrnil pobudo za začetek pogovorov glede prostega trenerskega mesta pri Liverpoolu in se izločil s seznama kandidatov za menjavo v sredo odstavljenega Kennyja Dalgisha. Po odhodu "Kralja Kennyja" pri Redsih iščejo že četrtega trenerja v zadnjih dveh letih.

"Klub z veseljem sporoča, da je Brendan zavrnil priložnost za pogovor glede prostega mesta," so z nasmehom na ustih sporočili iz velškega prvoligaša, ki ga je Rodgers po prihodu iz druge lige v velikem slogu ohranil v Premier League, strokovnjake in navijače pa navdušil z igralnim slogom, ki spominja na tistega, ki ga zadnja leta goji Barcelona.

Medtem je predsednik Wigana Dave Whelan Liverpoolu dovolil, da začne pogovore z njegovim trenerjem Robertom Martínezom, ki je podobno kot Rodgers v navdušujočem slogu ohranil Wigan med elito, potem ko so bili že nekaj sezon zapored glavni kandidati za izpad. Zanimivo – tudi Martínez je nekdanji nogometaš in trener Swanseaja.

"Liverpool nas je poklical in nas prosil za dovoljenje za pogovor z Robertom, ki sem jim ga dal," je razlagal Wiganov predsednik Whelan. "Dejstvo, da jih je Brendan Rodgers že zavrnil, bi lahko Robertu dalo misliti. Zdi se, da ne vedo, kaj počnejo, saj prav gotovo ne vedo, koga si sploh želijo za trenerja." Whelan je liverpoolski klub že v četrtek označil za "mrtvašnico" in "osamljeno mesto brez srca".

Lastnika kluba Tom Werner in John W. Henry poleg trenerja iščeta tudi športnega direktorja, izvršnega direktorja in direktorja za odnose z javnostmi. Dalglishev pomočnik Steve Clarke je odstopil takoj po slovesu škotske legende. Werner in Henry naj bi iskala trenerja, ki bi na položaju ostal štiri ali pet let, pred začetkom sezone pa bi imel za prestope na voljo okrog 35 milijonov evrov.

Posredniki kluba naj bi medtem že stopili v stik tudi z nekdanjim Chelseajevim trenerjem Andréjem Villasom-Boasom.

Solskjær blizu Astona Ville

Novega trenerja iščejo tudi pri Astonu Villi, kjer so se v ponedeljek razšli z nepriljubljenim Škotom Alexom McLeishem. Glavni favorit naj bi bil nekdanji norveški reprezentant in napadalec Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjær, s katerim je Villa po besedah njegovega trenutnega kluba, Moldeja, že začela pogajanja za prihod v Birmingham.

Solskjær naj bi bil po poročanju BBC-ja že na zasebnem letalu, ki ga nosi proti bogatemu ameriškemu lastniku kluba Randyju Lernerju. Eden najbolj poslušnih učencev Sira Alexa Fergusona je Molde prevzel novembra 2010, v letošnji sezoni pa je z norveškim prvoligašem osvojil prvi naslov prvaka v zgodovini kluba.

Komentarjev 1
  • JackD 22:34 18.maj 2012.

    Tudi Rodgers rekel ne? TUDI? Zaenkrat je on edini, ki je zavrnil Liverpool. Sicer pa ne, da ne vedo, koga si želijo za trenerja, ampak to delo opravljajo temeljito. Zmenili so se/se bodo za razgovore z 10 ali 12 trenerji ...prikaži več in na podlagi intervjujev bodo izbrali managerja. No med temi trenerji so Martinez, pa Villas Boas, Benitez, najbrž tudi Capello... Se pravi prosti trenerji, ki v svetu nogometa kaj pomenijo in pa nekaj (večina še zasedenih)mladih, še neuveljavljenih trenerjev (med njimi je tudi Martinez).