Šport > Nogomet
17 ogledov

Nikezić druga okrepitev Olimpije

Novinarska konferenca Olimpije Ljubljane pred derbijem z Mariborom nkolimpija.si
Mile Ačimović je po Dejanu Djermanoviću v zimskem prestopnem roku v Olimpijo privabil še enega napadalca, Nikolo Nikezića, ki je bil v sezoni 2006/07 prvi strelec lige. Z zmaji je podpisal enoletno pogodbo.

Iz ljubljanskega nogometnega prvoligaša Olimpije so sporočili, da je enoletno pogodbo z zmaji podpisal Nikola Nikezić, ki se tako po štirih letih vrača v Slovenijo. V dresu Domžal in Gorice je Črnogorec na prvoligaških igriščih v 54 nastopih dosegel 32 golov, kasneje pa se je preizkusil tudi v Franciji in Rusiji.

Pri 30 letih bo Nikezić, ki je bil v sezoni 2006/07 prvi strelec slovenske lige, po mnenju ljubljanskega kluba prava okrepitev za mlado zeleno-belo vrsto. "Nikolo smo si želeli že poleti, a nam takrat, podobno kot z Djeramnovićem, ni uspelo," je po podpisu pogodbe dejal športni direktor Olimpije, Milenko Aćimović, in dodal: "Tokrat je drugače in lahko rečem, da smo danes močnejši, kot smo bili včeraj. Ob Bešiću, Djermanoviću in Valenčiču smo dobili še izkušenega napadalca. V slovenski ligi je svojo kakovost že pokazal in lahko veliko da Olimpiji."

"Vesel sem, da se vračam v Slovenijo, in to h klubu, ki je tu najbolj zveneče ime. Z Miletom Ačimovićem in ostalimi ljudmi v klubu sem se zelo hitro dogovoril. Na Slovenijo me vežejo le lepi spomini, poznam tudi Ljubljano in se mi ne bo težko privaditi. Tu sta tudi Sretenović in Ranić, moja dobra prijatelja, ter drugi igralci, ki jih prav tako poznam iz slovenskih nogometnih igrišč. V prvem obdobju v Sloveniji sem se odlično počutil, verjamem, da bo tudi zdaj tako," je za uvod povedal 30-letni napadalec iz Podgorice, ki je prepričan, da bo sodelovanje uspešno.

"To je prava poteza zame. Verjamem, da bomo s kakovostnim delom pod vodstvom Bojana Prašnikarja izpolnili cilje in se spet uvrstili v Evropo," sporoča Nikezić, ki je doma skrbel za svojo pripravljenost. "Treniral sem z enim izmed klubov v Črni gori, dolgo sicer nisem igral uradnih tekem, vendar pa je pred nami 12 prijateljskih srečanj in dolgo pripravljalno obdobje. Motivov mi ne manjka in verjamem, da bomo dobro sodelovali."

Z novimi soigralci in pod vodstvom trenerja Bojana Prašnikarja bo Nikezić prvič treniral že v torek dopoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.