Šport > Nogomet
19 ogledov

Nikeziću grozili s pohabljenjem

Poškodbe, ki jih je ob pretepanju dobil Nikola Nikezić. (Foto: fifpro.org)
1/2
Žurnal24 main
"Če bom ostal tiho, se bo zgodba ponavljala," je prepričan Črnogorec Nikola Nikezić, nekdanji napadalec Domžal in Gorice, ki je doživel nasilno izsiljevanje v ruskem klubu Kuban iz Krasnodarja.

V klubu zanikajo izsiljevanje in navajajo, da so to laži. Vseeno pa se je podobna zgodba pripetila tudi Sretenu Sretenoviću, zdajšnjemu branilcu Olimpije.

V Kuban je Nikola Nikezić prestopil marca 2010 in podpisal pogodbo do novembra 2011. V začetku letošnjega januarja je vodstvo kluba želelo prekiniti pogodbo z njim. "Želeli so pripeljati druge igralce," pravi nekdanji prvi strelec Prve lige, ki je prekinitev odklonil, klub pa mu je dolgoval 230 tisoč dolarjev: "Niso mi dovolili trenirati niti s prvo ekipo niti z mladinci. Želel sem si poiskati novi klub, vendar mi klub ni pustil niti prestopiti niti trenirati z drugim klubom. Zame je napravil poseben trening, dvakrat na dan sem nekaj tednov le tekel." V svoji prvi sezoni je Nikezić sicer odigral 31 tekem, dosegel štiri gole in imel še tri podaje.

V videu, v katerem pretreseni Nikola Nikezić nagovarja predsednika Fife Seppa Blatterja in Michela Platinija, prvega moža Uefe, da rešita njegov primer, da se takšne stvari ne bi več nikdar dogajale. Med drugim pravi tudi, da sta moška, ki sta ga silila v podpis dokumentov o prekinitvi, dejansko potegnila pištoli, ga udarjala v trebuh in vrat, vedela pa sta tudi, kje živi v Krasnodarju, ta podatek pa sta lahko dobila le v klubu.

Sedmega marca je Nikezić prispel v klub na trening. "Eden od trenerjev me je povabil v svojo pisarno in me začel prepričevati, naj prekinem pogodbo. Če pa to odklonim, je dejal, ne bom mogel zapustiti Krasnodarja ali se bom v Črno goro vrnil kot invalid." Nikezić je podpis zavrnil: "Po nekaj minutah sta v sobo vstopila dva mišičasta moža, trener pa je takoj odšel. Eden od njiju je pred mano položil nekaj papirjev in od mene agresivno zahteval, da jih podpišem. Ko sem odvrnil, da imam pogodbo do konca leta 2011 in da bi se moral pogajati skupaj z zastopnikom, sem dobil močan udarec v predel jeter. Drugi moški si je slekel jopič, pod katerim je bilo videti dve pištoli. Še enkrat sta zahtevala od mene, naj podpišem, in ker sem znova odklonil, sem spet dobil udarec na isto mesto. Začela sta me daviti in groziti, da me bosta pohabila. To je trajalo kakih 20 minut, vse dokler nisem povsem izgubil energije. Bal sem se za življenje, podpisal tri kopije dokumentov in še dva, ki jih nisem razumel, saj sta bila v ruščini."

Takoj po Nikezićevem podpisu sta moška pograbila dokumente in zapustila sobo, grozeč: "Veliko Rusov živi v Črni gori. Kadarkoli lahko poiščejo tebe ali pa kakega člana tvoje družine, zato ne delaj neumnosti." Na smrt prestrašeni Nikezić je fotografiral svoje poškodbe, zapustil Krasnodar in se odločil grozljivo zgodbo zaupati FIFProju, Fifi in Uefi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.