Šport > Nogomet
19 ogledov

Nikoli ne odpisujte Nemcev

Ivica Olić je bil eden najnevarnejših Bavarcev. (Foto: Reuters)
1/43
Žurnal24 main
Juventus, ki mu je za preboj v nadaljevanje zadostoval že remi, je v 6. kolu Lige prvakov popolnoma pogorel proti Bayernu, ki je Torinčane ugnal z visokih 4:1.

V središču pozornosti ljubiteljev Lige prvakov je bil torinski obračun med Juventusom in Bayernom. Stari dami je za preboj v nadaljevanje zadoščal že remi in zdi se, da jih je pokopalo ravno to. Bavarci so bili namreč veliko odločnejši in se zasluženo veselili preboja med najboljših 16 moštev Lige prvakov. Prvi polčas se je sicer končal z neodločenim izidom, več od igre pa je imel Bayern. Za Bavarce je Ivica Olić zadel okvir vrat, sedem minut kasneje pa je David Trezeguet popeljal staro damo v vodstvo po podaji Marchisia. Nemci so ustrezno svojemu značaju vztrajali in si pripravljali nove in nove priložnosti.

V 29. minuti je Olić priigral 11-metrovko, potem ko je Caseres nespretno posredoval v kazenskem prostoru. Z bele točke je uspešno streljal kar vratar Hans-Jörg Butt, ki je premeteno ukanil Gigija Buffona in v Ligi prvakov mrežo zatresel že za svoj tretji klub. To pa še ni bilo vse, kar zadeva bavarske priložnosti. Buffona sta preizkušala še Mario Gomez in Bastian Schweinsteiger, a nista bila dovolj učinkovita.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V drugem delu je imel edino večjo priložnost za črno-bele Trezeguet, Bayern pa je bil še naprej veliko boljši. To je dokazal z zadetki Ivice Olića, Maria Gomesa in Anatolija Timoščuka in se po več kot zasluženi zmagi uvrstil med najboljših 16 v Evropi. Besedam trenerja stare dame Cira Ferrare, da Juve ne bo igral na remi, po zaključku tekme ne bi mogli ravno potrditi ...

V težavah v Zürichu znašel Milan, ki je zaostajal z 0:1, ko je s prostega strela zadel Milan Gajić. V drugem delu pa so se Italijani rešili, v 65. minuti je izenačil Ronaldinho. Milanu je pomagal še Real, ki je v Marseillu zmagal in osvojil prvo mesto v skupini. Med 16 najboljših se je uvrstil tudi CSKA, ki je zmagal v Istanbulu, Wolfsbrug pa je doma izgubil s kombinirano ekipo Manchester Uniteda.

V Londonu so malce presenetljivo v šesti minuti povedli Ciprčani prek Marcina Žewlakowa, vendar je Michael Essien ciprsko prednost kmalu izničil, Didier Drogba z vodilnim golom (26.) pa tekmo usmeril proti pričakovanemu razpletu. A Ciprčani se niso dali in se na Stamford Bridgeu po zaslugi Nenada Mirosavljevića veselili točke, ki pa jim ni pomagala do tretjega mesta. Tega so tako osvojili Španci.


Liga prvakov, torkove tekme, 6. kolo:

Skupina A:
Juventus Torino : Bayern München 1:4 (1:1)
Trezeguet (19); Butt (29/11-m), Olić (52), Gomez (82), Timoščuk (90+1)

Maccabi Haifa : Girondins Bordeaux 0:1 (0:1)
Jussie (13)

*Lestvica: Bordeaux 16, Bayern 10, Juventus 8, Maccabi 0 

Skupina B:
Bešiktaš : CSKA Moskva 1:2 (0:1)
Bobo (86); Krasić (41), Aldonin (90+5)

Wolfsburg : Manchester United 1:3 (0:1)
Džeko (56); Owen (44, 83, 90+1)

Lestvica: Manchester United 13, 2. CSKA 10, Wolfsburg 7, Bešiktaš 4 

Skupina C:
Zürich : AC Milan 1:1 (1:0)
Gajić (29); Ronaldinho (65/11-m)

Olympique Marseille : Real Madrid 1:3 (1:1)
Lucho (11); C. Ronaldo (5, 80), Albiol (60)

Lestvica: 1. Real 13, Milan 9, Marseille 7, Zürich 4

Skupina D:
Atletico Madrid : Porto 0:3 (0:2)
Bruno Alves (2), Falcao (15), Hulk (76)

Chelsea : APOEL Nikozija 2:2 (2:1)
Essien (19), Drogba (26); Žewlakow (6), Mirosavljević (87)

Lestvica: Chelsea 14, Porto 12, Atletico 3, APOEL 3

* v nadaljevanje tekmovanja se uvrstita prvouvrščeni moštvi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.