Šport > Nogomet
54 ogledov

Ronaldo krepko premagal Messija

cristiano ronaldo EPA
Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo je v glasovanju za Ballon d'Or prejel več kot dvakrat toliko glasov kot njegov najbližji zasledovalec Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo je po pričakovanjih osvojil Zlato žogo in se po številu najprestižnejših individualnih lovorik (4) povsem približal rekorderju Lionel Messiju (5). Portugalski reprezentant je v letu 2016 z Real Madridom osvojil Ligo prvakov, s Portugalsko pa naslov evropskega prvaka, tako da njegova zmaga, o kateri se je šušljalo že nekaj dni pred začetkom prireditve, nikakor ni bila presenetljiva.

V glasovanju je sodelovalo 173 novinarjev z vsega sveta, ki so imenovali po tri najboljše nogometaše preteklega leta. Prvo mesto je bilo vredno pet točk, drugo tri in tretje eno točko. Ronaldo je prejel 745 točk in za 429 točk premagal drugouvrščenega Lionela Messija

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA


''Zame je velika čast, da sem osvojil četrto Zlato Žogo. Čustva so enaka kot pri prvi. Spet so se mi izpolnile sanje. Nikoli si nisem mislil, da bom osvojil štiri Zlate žoge. Zelo sem vesel. Hvala mojim soigralcem v klubu in reprezentanci. Neverjetno je, da znova držim ta pokal,'' je povedal Ronaldo.

''To je poseben trenutek. Vredno se je bilo žrtvovati in ves moj trud je poplačan. Zelo sem vesel, saj sem trdo delal. Veliko ljudi mi je pomagalo do tega. Na prste ene roke lahko preštejemo igralce, ki so iz leta v leto igrali na takšnem nivoju. Jaz sem eden od njih, kar me navdaja s ponosom,'' je nadaljeval Portugalec.

''To je bilo najboljše leto v moji karieri tako na ekipnem kot na individualnem področju. Osvojitev naslov s Portugalsko je bila zadnja stvar, ki je še manjkala na mojem seznamu. Tudi zmaga z Real Madridom v Ligi prvakov je bila zelo pomembna. V veliko čast mi je, da sem osvojil Ballon d'Or,'' je
zaključil 31-letnik.

Končni vrstni red: 

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalska) 745 točk
2. Lionel Messi (Barcelona/Argentina) 316
3. Antoine Griezmann (Atletico Madrid/Francija) 198
4. Luis Suarez (Barcelona/Urugvaj) 91
5. Neymar (Barcelona/Brazilija) 68
6. Gareth Bale (Real Madrid/Wales) 52
7. Riyad Mahrez  (Leicester/Alžirija) 50
8. Jamie Vardy (Leicester/Anglija) 11
9. Gianluigi Buffon (Juventus Turin/Italy), Pepe (Real Madrid/Portugalska) 8
11. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund/Gabon) 7
12. Rui Patricio (Sporting CP/ Portugalska) 6
13. Zlatan Ibrahimović (Manchester United/Švedska) 5
14. Paul Pogba (Manchester United/Francija), Arturo Vidal (Bayern Munich/Čile) 4
16. Robert Lewandowski (Bayern Munich/Poljska) 3
17. Toni Kroos (Real Madrid/Nemčija), Luka Modric (Real Madrid/Hrvaška) and Dimitri Payet (West Ham/Francija) 1

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.