Šport > Nogomet
55 ogledov

''Nisem kot Zlatan Ibrahimović''

mario balotelli EPA
Kontroverzni Mario Balotelli je poskrbel za fantastičen debitantski nastop v dresu francoskega prvoligaša.

Italijanski reprezentant ima za seboj dve neprepričljivi sezoni, kriza pa je, če gre soditi po njegovi predstavi v četrtem krogu francoske Ligue 1, zdaj končana.

Balotelli je na ligaški tekmi z Marseillom debitiral v dresu nove ekipe in dosegel dva gola.

Prvič je bil z bele točke natančen v sedmi minuti, drugič pa je gostujočega vratarja Yohanna Peleja premagal dobrih deset minut pred iztekom rednega dela. Nica se na ligaški lestvici nahaja na drugem mestu in ima enako število točk kot vodilni Monaco (10).

Balotelli je s selitvijo v Francijo odprl nov list v svoji nogometni karieri, potem ko je v dresu Liverpoola zbral le 28 nastopov in pičle štiri gole. Angleški prvoligaš ga je posodil AC Milanu, kjer prav tako ni uresničil svojega talenta in v 20 tekmah elitnega italijanskega prvenstva zabil le en gol.

V poletnem prestopnem roku se je kot prost nogometaš preselil v Nico, kjer se je njegova pot začela z velikim pompom. ''Prestop k Liverpoolu je bila najslabša odločitev v mojem življenju. Z izjemo navijačev, ki so bili fantastični, in nekaterih igralcev, s katerimi sem se dobro razumel, mi klub ni bil všeč. V Liverpoolu sem imel dva trenerja, Rodgersa in Kloppa. Nisem maral njunih metod in osebnosti. Nikoli se nisem dobro počutil,'' je povedal Balotelli.

''Nisem kot Zlatan Ibrahimović. Zlatana lahko soočiš z levi, pa bo ostal miren. Če ga obkrožajo mirni ljudje, bo še vedno miren. Takšen je. Jaz moram biti bolj sproščen, da mi okolje odgovarja,'' je dodal Italijan, ki je prepričan, da še vedno lahko osvoji naziv najboljšega nogometaša na svetu.

''Ni prepozno, da bi osvojil Ballon d'Or. S trdim delom bi jo lahko osvojil v naslednjih dveh, treh letih. V zadnjih dveh sezonah je moja delovna vnema narasla z 10 na 80 odstotkov,'' je sklenil 26-letnik.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.