Šport > Nogomet
48 ogledov

''Nisem kriv za poškodbo Agüera''

manuel pellegrini manchester city EPA
Manuel Pellegrini, čilenski strateg na klopi Manchester Cityja, je zanikal, da je z napačno odločitvijo na tekmi proti Watfordu zakrivil poškodbo Sergia Agüera.

Manchester City naslednjih nekaj tednov ne bo mogel računati na prvega strelca ekipe Sergia Agüera, ki se je poškodoval na tekmi s Tottenhamom.

manuel pellegrini jose mourinho | Avtor: EPA EPA
Argentinski reprezentant se je nedavno vrnil v ekipo po poškodbi mečne mišice in odigral polnih 90 minut na tekmi pokala FA proti Watfordu. Mancini je zatrdil, da bi Agüera, ki je na obračunu dosegel hat-trick, poklical na klop, vendar si pri zaostanku z 0:2 tega ni mogel privoščiti.

''Ni bila napaka, saj je bilo v takrat ključno, da zmagamo tekmo. V tistem trenutku smo zaostajali in pomembno je bilo, da Sergio igra naprej. Če bi vodili, bi igral 75 minut, kar ni tako velika razlika. Morda je igral 15 minut več, vendar ne verjamem, da je bilo to neposredno povezano s poškodbo. Še enkrat bi sprejel enako odločitev,'' se je branil Pellegrini, ki nekaj tedno ne bo mogel računati na drugega strelca angleškega prvenstva.

Agüero ne bo zaigral na tekmi Lige prvakov proti Barceloni, prav tako pa naj bi manjkal na štirih tekmah Premier League. Vprašljiv je tudi nastop v finalu angleškega pokala proti Sunderlandu, ki bo na sporedu 2. marca.

Mourinho zbodel meščane

V ponedeljek se bosta v 24. krogu najmočnejše angleške lige pomerila Chelsea in Manchester City, trener Londončanov José Mourinho pa je že začel z miselnimi igricami. Portugalec je namreč City obtožil, da je deležen pomoči delilcev pravice. ''Resnica je ta, da je veliko ključnih odločitev šlo v njihovo korist. Srečo imajo,'' je prepričan Mou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.